El Pla de Santa Maria posa en marxa un cicle de teatre amateur amb una obra cada mes

‘Les alegres casades de Windsor’, de William Shakespeare, obrirà la programació aquest diumenge 17 de novembre
'Les alegres casades de Windsor' estrenarà el cicle aquest diumenge. | Cedida

L’Ajuntament del Pla de Santa Maria posa en marxa un cicle de teatre amateur de caràcter mensual que començarà aquest diumenge. En total, es representaran 5 obres a la Sala Parroquial, totes elles de companyies del Camp de Tarragona. En el cicle s’inclouen els tradicionals ‘Pastorets’, que munten els planencs de Nexus Teatre durant les Festes de Nadal.

Els Xuts de Mont-roig serà la primera companyia a actuar amb un clàssic del teatre universal, la comèdia ‘Les alegres casades de Windsor’, de William Shakespeare. Aquesta obra es representarà aquest diumenge 17 de novembre a les 18.00 hores i les entrades ja s’han posat a la venda a les oficines de l’Ajuntament al preu de 5 euros. Pels menors de 6 anys l’espectacle és gratuït. També es podran adquirir a la taquilla de la Sala Parroquial una hora abans de la representació.

‘Els Pastorets’ arriben al desembre en tres sessions i amb nova direcció

Els planencs Nexus Teatre pujaran a l’escenari amb ‘Els Pastorets’ al mes de desembre. Els preparatius de l’obra ja han començat i, com cada any, és previst que se’n facin tres funcions, per Nadal, Sant Esteve i encara un altre dia durant les festes. El muntatge mobilitza cada any un gran nombre de persones entre petits i grans i aquest 2019 estrenarà nova direcció.

Pel que fa a l’obra del mes de gener, serà el torn del grup La Tramoia, de Vila-seca, una companyia veterana amb més de 25 anys d’història i una trentena de peces estrenades, que presentaran ‘M’esperaràs?’, de l’escriptor valencià Carles Alberola, una comèdia d’embolics sobre les relacions de parella i d’amistat amb un ritme trepidant. Serà el 12 de gener.

La companyia reusenca La Suite Produccions portarà al Pla una altra comèdia d’embolics, ‘La intervenció’, escrita i dirigida per Albert Casanovas. En aquesta obra, que es representarà el 2 de febrer, un grup d’amics volen fer una ‘intervenció’ sobre un company però mentre l’esperen, comencen a sortir els draps bruts de cadascú i el públic es pregunta quin d’ells necessita realment que l’intervinguin.

El cicle es completarà el diumenge dia 1 de març amb l’actuació del grup La Teca Teatre, de Cambrils. L’obra que representaran porta per títol ‘Feina rai!’ i es basa en textos d’Ignasi Garcia Barba i Joan Yago. Són esquetxos que, en clau d’humor, tracten sobre la lluita per aconseguir una bona feina, l’esforç per mantenir-la i la por de perdre-la.

"🔴 ATENCIÓ: L'atropellament mortal a l'entrada de Valls queda arxivat" "📚 La biblioteca de Valls s'adhereix al programa Lecxit per a fomentar la lectura"