Pla general de l'entrada principal al Pius Hospital de Valls

Detecten un brot de Covid-19 al Pius Hospital de Valls que afecta 21 professionals i 5 pacients

S'han suspès preventivament les visites i acompanyaments a pacients ingressats

Nou brot de coronavirus en un centre sanitari del Camp de Tarragona. El Pius Hospital de Valls ha detectat un brot de Covid-19 que afecta, de moment, un total de 26 persones —21 professionals i 5 pacients—, segons ha avançat 'El Vallenc' i ha confirmat el Departament de Salut de la Generalitat. Com a mesura de prevenció, ja s'han iniciat cribratges entre el personal sanitari i els pacients per tal de detectar nous possibles contagis i fer un seguiment de l'evolució del brot.

Pel que fa al funcionament de l'hospital, des del centre sanitari apunten que de moment s'han ajornat les visites a consultes externes de pacients que s'havien de visitar amb professionals que s'han hagut d'aïllar. A més, com a mesura de prevenció i s'han suspès les visites i acompanyaments dels pacients ingressats o del sociosanitari. De moment no ha alterat la resta de serveis del Pius Hospital, que s'ha reorganitzat per poder continuar oferint tots els serveis.

Tal com apunta el citat mitjà, l'origen del brot podria ser un cas asimptomàtic d'un acompanyant d'algun dels pacients. De moment tots els positius han sigut aïllats, tant els pacients com els professionals, i hi ha tres pacients malalts que estan sent atesos pel personal sanitari a casa seva.


Comentaris