Ja es coneix l'empresa que farà la museografia del Museu Casteller de Valls

Es tracta de la unió temporal d’empreses formada per Croquis, BTM Sound i Eurocatalana que executaran el projecte per 1,6 milions d’euros

S’ha fet públic el nom de l’empresa que ha guanyat el concurs per poder realitzar les obres i treballs d’instal·lació de la museografia del Món Casteller · Museu Casteller de Valls. Es tracta de Croquis, que anirà acompanyada de BTM Sound i Eurocatalana en una unió temporal d'empreses que executaran el projecte per 1,6 milions d’euros. Així ho ha aprovat la Junta de Govern de l’Ajuntament vallenc.

Precisament aquesta és la darrera fase per completar aquest equipament cultural, situat a la plaça del Blat i que està impulsat pel consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres. Les obres es tradueixen en el subministrament i instal·lació completa de tota la museografia dissenyada per l’escenògraf i museògraf Ignasi Cristià, a més de les obres d'adequació inherents de l'edifici del Museu Casteller, obra de l’arquitecte Dani Freixes. L’oferta presentada per les tres empreses suposa un import d’1,6 milions d’euros.

Una empresa amb un «llarg currículum»

Croquis, la firma que encapçala aquesta unió temporal d’empreses que duran a terme la museografia del Museu Casteller  ha realitzat altres projectes culturals en molts museus de Catalunya i de tot l’Estat.  Segons la defineixen des de l’Ajuntament de Valls, es tracta d’una empresa amb un «llarg currículum», que ha fet la producció de la museografia permanent del pavelló de Sant Salvador del modernista Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a Barcelona, també la del castell medieval de Soutomaior a Pontevedra o el Museu de Menorca, entre moltes altres obres. 

Per la seva banda, l’empresa BTM Sound, s’encarregarà de la part audiovisual, d'il·luminació i escenogràfic, i la constructora Eurocatalana, durà a terme les obres d'acoblament o d'adequació de l'edifici al projecte museogràfic.

Última fase del Museu Casteller de Valls

El projecte de la museografia suposa ja la darrera de les fases del Museu. Dissenyat per Ignasi Cristià, destaca la utilització d’audiovisuals i muntatges de tipus sensorial per fer sentir al visitant les emocions del fet casteller,   no només destinat als entesos en la matèria, sinó també a un públic molt més ampli.