La Generalitat de Catalunya avala el segon ERTO de l'empresa Lear de Valls

La decisió afecta a gairebé 700 treballadors dels 900 de la plantilla
Imatge de les instal·lacions de Lear| google maps

La multinacional nord-americana Lear Corporation ha acordat amb els treballadors un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per motius productius a la planta de Valls, després que el Departament de Treball rebutgés l'ERTO per força major. La mesura afecta els 600 treballadors de l'àrea de producció i un 30% de la d'enginyeria, que suposa una vuitantena més de persones. La resta, uns 200, fan teletreball.

Des del comitè valoren positivament la voluntat negociadora de l'empresa i els acords assolits, ja que s'ha garantit fins a un 80% del salari als empleats, totes les vacances i les pagues dobles senceres. La vigència de l'ERTO és fins al 18 d'abril quan és possible que s'hagi de renegociar l'acord, si la situació de la crisi sanitària persisteix. A banda, des del Departament de Treball apunten, que com a autoritat laboral des de l'entrada en vigor de la reforma laboral, només es poden pronunciar en els casos de força major.

"‼ATENCIÓ: L'Ajuntament de Valls anuncia importants ajudes per als comerços locals" "👉Cabra del Camp suspèn un dels esdeveniments principals de l'any pel coronavirus"