S'adjudiquen les obres pels estralls que va provocar l'esclafit del 2017 a Valls

De moment s'arranjarà la zona de bar i dels vestuaris de la pista esportiva del Vilar

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls acaba d'adjudicar les obres pels danys que va ocasionar l'esclafit l'octubre de l'any 2017 a la capital de l'Alt Camp, en concret de l'equipament esportiu del Vilar i del pati del CEIP Eugeni d'Ors, que van patir greus desperfectes. Tot i aquesta adjudicació, encara faltarà arranjar altres danys pendents en jardineria i senyals de trànsit causats pel fort temporal.

187.000 pels desperfectes a la zona del Vilar

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

De moment s'han adjudicat 187.000 euros per arranjar la zona de bar i dels vestuaris de la pista esportiva del Vilar, així com el pati del CEIP Eugeni d'Ors. El consistori ha comptat amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya per arreglar aquest espai per unes obres que tenen un període d'execució de dos mesos i que han estat atorgades, després del pertinent concurs públic, a l’empresa Excavacions Carbonell, S.A.

Un any de l’esclafit que va fer tremolar Valls

L'esclafit va tombar més de 150 arbres i senyals de trànsit a Valls

Els danys ocasionats en jardineria també seran subvencionats; en total l'esclafit va tombar més de 150 arbres i senyals de trànsit. Després de les obres adjudicades, només restarà arreglar un extrem de l'estació d'autobusos, el punt central on l'esclafit va prendre més força. La resta de danys a la via pública -entorn de blocs de pisos de Santa Úrsula i Muñoz, el parc de Mas Miquel i el cementiri- ja van ser reparats.

Ràfegues de vent que van arribar als 118 Km/h

El passat 18 d'octubre es complia el primer any de  l'esclafit que va fer tremolar el centre i el nord de la ciutat de Valls, amb ràfegues de vent que van arribar als 118 km/h i una acumulació de pluja de 90,4 l/m², que va provocar, entre d'altres, més de 150 arbres tombats a la via pública –una cinquantena dels quals, al cementiri-, 100 senyals malmeses i una zona esportiva amb teulades completament destrossades.