‘Europa fa un milió d’anys’, l’exposició que es pot veure al Pla de Santa Maria

Fins al dia 11 de gener, la sala de plens de l’Ajuntament acull aquesta mostra en horari habitual d’oficina

La sala de plens de l’Ajuntament d’El Pla de Santa Maria acull des de fa uns dies una exposició divulgativa sobre com es vivia al nostre continent un milió d’anys enrere. Sota el títol ‘Europa fa un milió d’anys’, la mostra explica com era el paisatge en aquesta època, una imatge molt semblant a la de l’Àfrica actual amb hipopòtams, rinoceronts, elefants, lleons i una espècie ja extingida: el tigre de dents de sabre.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Tots aquests fets s’expliquen a través de  diversos plafons i dues escultures que il·lustren el moment de l’arribada dels humans al continent europeu.

Una de les escultures representa un tigre de dents de sabre, un animal que han popularitzat les pel·lícules de la saga ‘Ice Age. L’edat del gel’, i s’expliquen les raons per les quals tenia els ullals tan grans. L’altra escultura mostra dos homínids de l’espècie ‘homo antecessor’ fent servir eines de pedra per menjar les restes d’un animal mort.

Amb aquestes dades i d’altres explicacions, els visitants podran entendre com els científics saben l’edat d’un jaciment o la vegetació que hi havia milers d’anys enrere. L’exposició ha estat creada per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i arriba al poble amb el suport de la Diputació de Tarragona.

La mostra  es pot visitar fins al dia 11 de gener en horari habitual d’oficina:  de dilluns a dijous al matí i a la tarda i divendres, tot el dia.

El 7 de gener, taller sobre eines prehistòriques

El dia 7 de gener, coincidint amb la diada de Sant Ramon de Penyafort-festa major d’Hivern del Pla, es farà una activitat adreçada a petits i grans sobre les eines prehistòriques. S’elaboraran en directe les principals eines de pedra de l’evolució humana i es podran veure rèpliques i reproduccions de diferents instruments.

Si el temps ho permet, l’activitat es farà a l’aire lliure, a la plaça de la Vila, just davant de l’Ajuntament. Per acabar, els assistents podran presenciar una demostració d’encesa de foc  per mitjà de fricció de fustes, tal com ho feien els nostres avantpassats fa un milió d’anys.