Inauguració de la Casa de la Festa d'Alcover

Alcover presenta la maqueta del Falcó, la nova bèstia de foc del Seguici Popular de la vila

La figura serà obra de l’artista local Joan Carles Gurí. La seva estrena està prevista per a la Festa Major de 2021, a l’octubre

Tot i que els temps que corren no són bons per al sector, Alcover continua apostat per la cultura. Així, amb motiu de la Festa Major de 2021, el Seguici Popular  de la vila introduirà un  nou element festiu  que entrarà a formar part del ric conjunt de figures i danses que té la població, com són els gegants, el ball de Diables Bruixots, els diablons, el ball de Cercolets, els nans o el ball de Dames i Vells.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Es tracta del  Falcó, un projecte impulsat pel ball de Diables Bruixots. Ricard Gironès, membre i responsable de l’entitat, explica a TarragonaDigital que «en els 37 anys de vida dels Bruixots, en diverses ocasions s’havia anat al darrere de crear un element de foc d’aquestes característiques, però per diverses circumstàncies sempre havia quedat en un intent fins ara, que per fi en uns mesos el Falcó serà una realitat».

Joan Carles Agràs Guri, el constructor

L’encarregat de construir la nova bèstia serà l’artista i pintor alcoverenc Joan Carles Agràs Guri. De fet, ja s’ha desvelat com serà l’aparença de la bèstia, ja que durant la inauguració de la Casa de la Festa, el passat mes de desembre al Cercle d’Amics, els membres de l’entitat i el creador van presentar la maqueta de l’animal. «El Falcó neix i s’inspira en l’escut d’Alcover, en el qual apareix una ala, tindrà diversos punts de foc al bec, a les ales i a les potes, i serà ballat per una sola persona», explica Gironès.

Inauguració de la Casa de la Festa d'Alcover
Imatge de la presentació de la maqueta del Falcó | Àngel

Per la seva banda, l’Ajuntament del municipi sufragarà la totalitat de cost de la construcció de l’element i en farà la sessió a l’entitat que el gestionarà, amb la finalitat que formi part de les diverses festes alcoverenques com la Festa Major, la Fira de Bandolers o el Dia de les Entitats.

La Casa de la Festa: tota una novetat

Així, a partir d’aquest 2021 el Seguici Popular  d’Alcover serà una mica més ric amb la introducció del Falcó. Alhora, des del moment de la seva estrena, també entrarà a formar part de la Casa de la Festa, una mostra de la imatgeria, els balls i les danses populars de la vila que tot just s’ha estrenat enguany i «que durant aquesta legislatura es preveu trobar el seu emplaçament definitiu», segons apunten fonts municipals.

Malauradament, però, a causa de la pandèmia i de la suspensió de la Festa Major de 2020, l’exposició en aquesta edició es va retardar uns mesos i no va ser fins al mes de desembre passat, entre els dies 5 i 8, que va poder obrir portes en el format que s’havia ideat.

Inauguració de la Casa de la Festa d'Alcover
Inauguració de la Casa de la Festa d'Alcover | Àngel