Cuiner a la favatada

Valls celebrarà la 3a edició de la Favatada i la Mostra de Cuina de les Faves

Tretze restaurants es sumen a la festa i incorporen a les seves cartes plats amb la fava de protagonista, del 22 de març a l'11 d'abril

L'Ajuntament de Valls i l'Associació de Restauradors  són els impulsors de la tercera  jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d'aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. Dissabte dia 10 d'abril tindrà lloc la tercera edició de la Favatada, on es podrà degustar un plat de faves a la catalana a un preu popular de 3,5 euros.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Enguany el format de la Favatada s'ha hagut de modificar i adaptar a les mesures de seguretat marcades per la Covid. Així, l'Associació de Restauradors de Valls  cuinaran les faves al Pati i s'establiran tres punts de recollida, concretament les degustacions es podran recollir al mateix Pati, a la plaça del Carme i també a la plaça del Torrent del Titit. La Favatada es realitzarà a partir de les 12 hores i fins a les 14.30 h.

La venda dels tiquets per a les racions de faves es poden adquirir, a partir d'avui i fins al 9 d'abril, anticipadament a l'Oficina Municipal de Turisme (carrer de la Cort, 3), de dilluns a dissabte de les 10.30 h a les 13.00 h i de les 17.00 h a les 19.00 h, i diumenge de 10.00 h a 13.00 h.

Tretze restaurants

La Mostra de Cuina de les Faves  als restaurants arrencarà abans, en concret el dia 22 de març i s'allargarà fins a l'11 d'abril. Durant aquestes tres setmanes, 13 restaurants incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves en una Mostra que posarà en relleu la gran varietat de receptes de la cuina que giren al voltant de les faves, des de propostes més tradicionals fins a atrevides i noves aportacions gastronòmiques.