Puigpelat

Diumenge que ve Puigpelat celebrarà la Festa de la Sardana

En el transcurs de la festa també es durà a terme el I Concurs de Colles Sardanistes Vila de Puigpelat

La Unió Anelles de la Flama, juntament amb l’Ajuntament de Puigpelat i la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, han organitzat el primer Concurs de Colles Sardanistes Vila de Puigpelat. L'acte tindrà lloc el proper diumenge dia 7 d’abril, a partir de les 12.30 h del migdia, a la plaça Jacint Verdaguer del municipi.

La Cobla Vents de Riella d’Agramunt serà l’encarregada d’acompanyar musicalment les vuit colles sardanistes que es disputaran la classificació. En aquest cas, prendran part del concurs la colla Xerinola (Tarragona), Menuts Dansaires (El Vendrell), Petits Tarragona Dansa (Tarragona), Nova Tarragona Dansa (Tarragona), Dansaires del Penedès (El Vendrell), Tarragona Dansa (Tarragona), Penedès (El Vendrell) i Toc de Dansa (Tarragona).

Al mateix temps, amb motiu del Concurs de Colles, també s’ha organitzat la Festa de la Sardana al municipi, amb diverses activitats de cultura popular que es duran a terme durant tota la jornada. El programa s'iniciarà a les 12.15 h del migdia amb una cercavila pels carrers del poble, amb la participació de la Cobla Vents de Riella, la Colla Tarragona Dansa, la Colla Penedès, la Colla Dansaires del Penedès, la Colla Toc de Dansa, la Colla Nova Tarragona Dansa, la Colla Menuts Dansaires, la Colla Petits Tarragona Dansa, la Cuca de Puigpelat, la Mulassa de Valls, els Gegants de la UAF, el ball de Gitanes infantil de Valls i els grallers Els Cofins.

A partir de les 12.30 h del migdia es donarà inici al Concurs de Colles Sardanistes i al vermut popular. Durant el concurs es tocaran sardanes pel públic i a les 14.00 h hi ha previst el repartiment de premis. Els actes del matí finalitzaran amb un dinar de germanor al Casal de Puigpelat, la cloenda del Campionat Territorial Tarragona de colles sardanistes 2018 i l'entrega de records a les colles participants. Els actes de la tarda es reempendran a partir 17.00 h amb una ballada de sardanes a la plaça del Casal, amb la Cobla Vents de Riella d'Agramunt.