Troben gossos desnodrits i amb malalties en una gossera il路legal al Pont d'Armentera

El Servei de Protecci贸 de la Naturalesa (SEPRONA) investiga al propietari per delictes de maltractament animal
Alguns dels animals deambulaven per l'exterior de la finca, ja que el recinte no tenia un tancat efectiu | Gu脿rdia Civil

 

El 27 de juliol passat, els agents del SEPRONA de la Gu脿rdia Civil de Tarragona van tenir coneixement de l'exist猫ncia d'una gossera sense autoritzaci贸 en una finca r煤stica situada al Pont d'Armentera. Els gossos trobats presentaven unes condicions higienicosanit脿ries molt deficients sense cap tipus de garanties per a la seguretat i benestar dels animals. Alhora, tenien s铆mptomes de desnutrici贸 i possibles malalties com caqu猫xia, sarna, i fins i tot par脿sits molt nocius per a aquesta esp猫cie i l'茅sser hum脿 per la facilitat amb la que transmeten malalties com la pu莽a humana.

 

En el moment de l'inspecci贸, alguns dels animals deambulaven per l'exterior de la finca, ja que el recinte no tenia un tancat efectiu. A m茅s, els membres del SEPRONA van comprovar que aquests animals no comptaven amb subministrament d'aigua i aliments vitals per al seu manteniment. Algun d'ells va ser trobat pels agents tancat en una g脿bia a ple sol i sense aigua, quan la temperatura ambient rondava a la zona els 30潞. Un cop emesos els informes veterinaris pertinents que van corroborar el mal estat dels animals, es va recomanar l'aplicaci贸 immediata d'un tractament d'higiene i profilaxi fora de les instal路lacions insalubres en qu猫 van ser trobats.

 

Els agents, despr茅s d'informar de les actuacions a l'autoritat competent de l'Ajuntament del Pont d'Armentera, van procedir de forma urgent al trasllat dels animals a les instal路lacions de la Societat Protectora D'Animals de Catalunya (SPAC) a la localitat de Torredembarra, per rebre assist猫ncia i cures veterin脿ries. Despr茅s de realitzar la corresponent comprovaci贸 de microxips subcutanis, els agents del SEPRONA es van adonar que un dels exemplars de ra莽a gos anglo-franc猫s, valorat en uns 3.000 euros, va ser robat fa anys a la localitat d'Astorga (Lle贸).

 

De les actuacions practicades fins a la data, es despr猫n la imputaci贸 de C.V.A. com a presumpte autor dels suposats delictes de maltractament animal, a m茅s de les corresponents actes d'inici d'expedient sancionador per infringir la legislaci贸 vigent en mat猫ria de sanitat animal i la confiscaci贸 d'11 gossos. La investigaci贸 continua oberta a l'observar irregularitats en els passaports de proced猫ncia dels animals que fan pressuposar un possible origen il路l铆cit.

Un dels exemplars de ra莽a gos anglo-franc猫s, valorat en uns 3.000 euros, va ser robat fa anys a la localitat d'Astorga | Gu脿rdia Civil

 

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris