Educaci贸 vol impulsar les escoles rurals per combatre el despoblament del territori

En el cas de l'escola de Br脿fim, s'ha previst la renovaci贸 i millora de l'espai del menjador del centre durant aquest curs
Jean Marc Segarra ha fet una visita a les instal路lacions de l'escola Sant Jaume de Br脿fim | Albert Oliva

 

Avui 12 de setembre al mat铆, el delegat del Govern a Tarragona, 脪scar Peris, i el director dels Serveis Territorials d'Educaci贸 a Tarragona, Jean Marc Segarra, han inaugurat el nou curs acad猫mic des de l'Escola Sant Jaume de Br脿fim, a l'Alt Camp, on s'ha destacat l鈥檃posta clara per la ruralitat.

 

Peris ha explicat que des del Govern 芦es volen impulsar un seguit de pol铆tiques estrat猫giques per tal de lluitar i combatre el despoblament al m贸n rural i el seu entorn禄. En aquest sentit, s'han iniciat actuacions en les escoles rurals i les ZER per substituir i actualitzar aquells equipaments que ja tenen certa antiguitat. Des de fa anys, s'ha detectat un increment progressiu del despoblament a comarques com l'Alt Camp, la Conca o el Priorat, i 芦aquestes actuacions s贸n estrat猫giques per revertir aquesta tend猫ncia, ja que ajuden a consolidar els nuclis de poblaci贸 d'aquests entorns rurals禄, ha comentat el Delegat del Govern.

 

En el cas de l'escola de Br脿fim, el Departament d'Educaci贸 ha previst la renovaci贸 i millora de l'espai del menjador del centre durant aquest curs. 芦Tenir un menjador nou i adaptat amb bones condicions ajuda als pares a confiar en el centre i a portar els seus fills en col路legis amb un entorn rural禄, ha concl貌s 脪scar Peris.

L'escola de Br脿fim veur脿 renovat el menjador escolar | Albert Oliva

 

127.000 alumnes i prop de 8.500 docents

L'inici del curs al Camp de Tarragona compta amb 127.000 alumnes i 10.000 professionals de diversos 脿mbits en els prop de 300 centres educatius que hi ha repartits al llarg del terriori. Jean Marc Segarra, el director dels Serveis Territorials d'Educaci贸 a Tarragona, ha incidit en el fet que, des de fa anys, hi ha un degoteig constant en els naixements per貌 el boom de natalitat de 2006 ara s'identifica amb una pujada a secund脿ria. 

 

Segarra ha alertat que el pa铆s es troba en uns 铆ndexs de naixement similars a 1917, en un context en el qual hi havia la grip espanyola, la guerra Russa i la Primera Guerra Mundial. Per aix貌, i per afavorir l'increment de la natalitat, segons el director dels Serveis Territorials d'Educaci贸 芦cal impulsar pol铆tiques per tal que la poblaci贸 tingui facilitats en l'acc茅s a l'habitatge, a les llars d'infants i a les escoles禄.

 

Potser tamb茅 t'interessa:

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris