Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Pedro Sánchez confirma noves eleccions el 10 de novembre

URGENT

Atropellen un home en cadira de rodes al centre de Reus

Educació vol impulsar les escoles rurals per combatre el despoblament del territori

En el cas de l'escola de Bràfim, s'ha previst la renovació i millora de l'espai del menjador del centre durant aquest curs
Jean Marc Segarra ha fet una visita a les instal·lacions de l'escola Sant Jaume de Bràfim | Albert Oliva

 

Avui 12 de setembre al matí, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i el director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, Jean Marc Segarra, han inaugurat el nou curs acadèmic des de l'Escola Sant Jaume de Bràfim, a l'Alt Camp, on s'ha destacat l’aposta clara per la ruralitat.

 

Peris ha explicat que des del Govern «es volen impulsar un seguit de polítiques estratègiques per tal de lluitar i combatre el despoblament al món rural i el seu entorn». En aquest sentit, s'han iniciat actuacions en les escoles rurals i les ZER per substituir i actualitzar aquells equipaments que ja tenen certa antiguitat. Des de fa anys, s'ha detectat un increment progressiu del despoblament a comarques com l'Alt Camp, la Conca o el Priorat, i «aquestes actuacions són estratègiques per revertir aquesta tendència, ja que ajuden a consolidar els nuclis de població d'aquests entorns rurals», ha comentat el Delegat del Govern.

 

En el cas de l'escola de Bràfim, el Departament d'Educació ha previst la renovació i millora de l'espai del menjador del centre durant aquest curs. «Tenir un menjador nou i adaptat amb bones condicions ajuda als pares a confiar en el centre i a portar els seus fills en col·legis amb un entorn rural», ha conclòs Òscar Peris.

L'escola de Bràfim veurà renovat el menjador escolar | Albert Oliva

 

127.000 alumnes i prop de 8.500 docents

L'inici del curs al Camp de Tarragona compta amb 127.000 alumnes i 10.000 professionals de diversos àmbits en els prop de 300 centres educatius que hi ha repartits al llarg del terriori. Jean Marc Segarra, el director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, ha incidit en el fet que, des de fa anys, hi ha un degoteig constant en els naixements però el boom de natalitat de 2006 ara s'identifica amb una pujada a secundària. 

 

Segarra ha alertat que el país es troba en uns índexs de naixement similars a 1917, en un context en el qual hi havia la grip espanyola, la guerra Russa i la Primera Guerra Mundial. Per això, i per afavorir l'increment de la natalitat, segons el director dels Serveis Territorials d'Educació «cal impulsar polítiques per tal que la població tingui facilitats en l'accés a l'habitatge, a les llars d'infants i a les escoles».

 

Potser també t'interessa:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris