jean-marc-segarra

Educació vol impulsar les escoles rurals per combatre el despoblament del territori

En el cas de l'escola de Bràfim, s'ha previst la renovació i millora de l'espai del menjador del centre durant aquest curs

Avui 12 de setembre al matí, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i el director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, Jean Marc Segarra, han inaugurat el nou curs acadèmic des de l'Escola Sant Jaume de Bràfim, a l'Alt Camp, on s'ha destacat l’aposta clara per la ruralitat.

Peris ha explicat que des del Govern «es volen impulsar un seguit de polítiques estratègiques per tal de lluitar i combatre el despoblament al món rural i el seu entorn». En aquest sentit, s'han iniciat actuacions en les escoles rurals i les ZER per substituir i actualitzar aquells equipaments que ja tenen certa antiguitat. Des de fa anys, s'ha detectat un increment progressiu del despoblament a comarques com l'Alt Camp, la Conca o el Priorat, i «aquestes actuacions són estratègiques per revertir aquesta tendència, ja que ajuden a consolidar els nuclis de població d'aquests entorns rurals», ha comentat el Delegat del Govern.

En el cas de l'escola de Bràfim, el Departament d'Educació ha previst la renovació i millora de l'espai del menjador del centre durant aquest curs. «Tenir un menjador nou i adaptat amb bones condicions ajuda als pares a confiar en el centre i a portar els seus fills en col·legis amb un entorn rural», ha conclòs Òscar Peris.

escola-bràfim
L'escola de Bràfim veurà renovat el menjador escolar | Albert Oliva

 

127.000 alumnes i prop de 8.500 docents

L'inici del curs al Camp de Tarragona compta amb 127.000 alumnes i 10.000 professionals de diversos àmbits en els prop de 300 centres educatius que hi ha repartits al llarg del terriori.  Jean Marc Segarra, el director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, ha incidit en el fet que, des de fa anys, hi ha un degoteig constant en els naixements però el boom de natalitat de 2006 ara s'identifica amb una pujada a secundària. 

Segarra ha alertat que el país es troba en uns índexs de naixement similars a 1917, en un context en el qual hi havia la grip espanyola, la guerra Russa i la Primera Guerra Mundial. Per això, i per afavorir l'increment de la natalitat, segons el director dels Serveis Territorials d'Educació «cal impulsar polítiques per tal que la població tingui facilitats en l'accés a l'habitatge, a les llars d'infants i a les escoles».

Potser també t'interessa: