Tret de sortida a la reforma del passeig Tarradellas del barri del Fornàs de Valls

La primera fase de les obres té un cost de 98.000 euros, aproximadament
Estat de les obres al passeig | Albert Oliva

Avui 17 de setembre al migdia, l'alcaldessa de Valls ha fet una visita a les obres de reforma del passeig Tarradellas del barri del Fornàs. Segons Dolors Farré, a partir d'ara aquesta via «gaudirà de més ombra a la seva part central i també tindrà altres millores estètiques». Així, amb una inversió de 98.000 euros en la primera fase, es contempla com a punt principal garantir l'ombra als vianants en la part central del passeig. 

Es vol generar un passeig més amable i agradable per aquesta avinguda de gairebé mig quilòmetre que enllaça la zona d'esports urbans i la comissaria dels Mossos d'Esquadra amb el Centre Esportiu Municipal El Fornàs i que és la via urbana de més longitud i més ampla del barri. A tot el passeig s'hi plantarà nou arbrat que, tant per la col·locació com pel tipus d'arbre, assegurarà que a la zona central estigui protegida del sol, sobretot durant els mesos d'estiu, una de les principals demandes dels veïns del barri.

En aquest sentit, la vuitantena d'arbres nous que es plantaran seran més adequats a les característiques de l'àrea i, a més, es plantaran d'una manera més contínua, a uns 6 metres l'un de l'altre, i situats estratègicament a banda i a banda de la rambla i a la seva zona més central, per protegir del sol i generar ombra precisament a la part del mig reservada al passeig dels veïns.

Les obres inclouen la instal·lació d'un nou sistema de reg per al nou arbrat i zones enjardinades. A la vegada, també es reformaran les diferents puntes de la rambla, en concret enjardinant i creant zones verdes a les diferents cruïlles del passeig, en una millora de l'espai urbà dissenyat per fer més agradable aquesta via.

Un dels punts que es vol resoldre en el projecte és la delimitació de les zones actuals de sauló. El pendent del passeig provoca que, en episodis de pluja o de vent, l'arena desaparegui i es formin escorrenties i clots en diversos punts de la rambla central. Així, el projecte, tot i mantenir zones de terra, les delimita i, a més, crea noves àrees amb paviment colat o foradat que permet el creixement de gespa. Un altre dels punts de millora són els passos de vianants que uneixen la rambla central amb els laterals del passeig Tarradellas.

"Atenció: Més de 15.000 euros en ajuts al teixit cultural de Valls" "Les causes que han fet augmentar els robatoris nocturns als aparcaments de Valls"