Les obres de la nova piscina de Vila-rodona podrien començar en dues setmanes

Les obres tenen un cost de 479.000 euros. El nou equipament obrirà per Sant Joan i serà de titularitat municipal
Imatge del poble de Vila-rodona, a l'Alt Camp. | Júlia Giribets

 

En un període de 15 dies començaran les obres de construcció de la nova piscina de Vila-rodona. Així ho ha confirmat a tarragonadigital l’alcalde del municipi, Ramon M. Bricollé. El nou equipament es construirà en un espai on actualment hi ha dues pistes de tenis en desús, just darrere de l’actual piscina.

Les obres tenen un cost de 479.000 euros i les durà a terme una empresa d’Alcorcón amb seu a Catalunya, després que el 4 de febrer se li adjudiqués el projecte i se signés el contracte el passat dia 11. La nova piscina serà un equipament «modern, sense barreres arquitectòniques i amb accessibilitat per a tots», ha explicat Bricollé.

La nova piscina serà de titularitat municipal i tindrà dos accessos: un des de la via pública i l'altre des del Casal de Vila-rodona. Serà d'aigua salina i es preveu que l'horari sigui més ampli que l'actual, ja que no tancarà als migdies, i comptarà amb un servei de bar i també de menjar. 

L’empresa constructora s’ha compromès a construir la piscina dins uns terminis molt concrets. Així doncs, les obres haurien d’estar enllestides per Sant Joan, data prevista d’obertura de la nova piscina. «El termini és tot un repte», ha reconegut l’alcalde que ha afegit que és «una obra molt important».

El nou equipament es construirà a les pistes de tenis que hi ha al costat de l'actual piscina. | Júlia Giribets

L’actual piscina de Vila-rodona és del 1970

Un dels motius per a construir una nova piscina és l’antiguitat de l’actual. «Fa 49 estius que Vila-rodona té aquest servei, que es va inaugurar l’any 1970», explica Bricollé. Tot i que en aquests anys ha fet la funció de piscina municipal, estant oberta a tot el públic, la instal·lació és gestionada pel Casal de Vila-rodona.

Fa uns anys, es va plantejar remodelar l’actual piscina mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament, però finalment, l’actual equip de govern va decidir que la millor solució era construir una piscina nova. «L’actual piscina té moltes mancances, és molt bonica però després de tants estius ha quedat una mica obsoleta», ha afirmat l'alcalde.

Un cop decidit que s’havia de fer un nou equipament, el poble va fer una compra del dret de superfície de les dues parcel·les (pistes de tenis), per un termini de 35 anys, en conveni amb el Casal.

"ATENCIÓ: Crema de matinada una moto a Alcover" "ATENCIÓ: Ja hi ha termini de presentació per al Concurs de relats breus de Sant Jordi"