Imatge de la representació dels alumnes de l'INS Jaume Huguet de Valls.

L’INS Jaume Huguet de Valls escenifica el seu musical anual amb una treballada producció

Han representat ‘El Mikado o el poble de Titipú’ al Teatre Principal de Valls durant els dies 2 i 3 de maig

Tal com s'ha fet els darrers deu anys pels volts de Sant Jordi, l'Institut Jaume Huguet de Valls ha programat la representació d'una obra de teatre amb l'alumnat de 3r d'ESO. Aquest any, s’ha fet els dies 2 i 3 de maig, al Teatre Principal de Valls.

El grup d'alumnes que cursa les matèries optatives de Teatre i Coral va escenificar el musical d'enguany, ‘El Mikado, o el poble de Titipú’, una obra que forma part de la història dels musicals a Catalunya de la mà de Dagoll Dagom i que s'havia estrenat abans fins i tot que l'exitós ‘Mar i Cel’, l'any 1986.

Una quinzena d'actors-cantants, una quinzena més de professors dalt de l'escenari i vuit músics,  van ser els encarregats de dur a escena aquesta opereta còmica de finals del segle XIX, ambientada al Japó, que gira al voltant de dos grans temes: el gran pes d'una llei imposada per un emperador intransigent i dèspota amb el seu poble i la seva família, i la força de l'amor que tot ho venç. 

Una producció molt treballada

Els professors responsables de l'obra van ser J. Miquel Simón, que portà la direcció musical, Claustre Pallarès, que s'encarregà de la direcció escènica i Rosa Batalla, responsable de vestuari, maquillatge i perruqueria.

En aquesta obra cal destacar especialment la feina que va suposar la perruqueria i el maquillatge dels actors i dels cantants,  per a la qual es va comptar amb la col·laboració de diversos alumnes i exalumnes. Pel que fa al vestuari, bona part va ser cedit per Moixera, Grup de teatre de La Defensa Agrària de La Selva del Camp.

A més, també cal destacar la col·laboració de diversos departaments del centre en la preparació dels decorats, el cartell i suport tècnic divers:  els de Mecanització, Visual i Plàstica, i Català. Amb aquestes representacions, l'Institut Jaume Huguet confirma la seva aposta educativa pel teatre i tots els valors d'ensenyament-aprenentatge que comporta.