Les millors fotografies de la nit de Completes 2019 a Valls

S'obren les inscripcions per assistir als oficis religiosos de la Festa Major de Sant Joan de Valls

Els aforaments d'ambdues parròquies es reduiran al 50% segons la normativa de desconfinament vigent i els actes compliran amb mesures de seguretat, higiene i distanciament

Les tres activitats religioses tradicionals de la Festa Major de Sant Joan de Valls (Completes, Ofici i Vot del Poble) es realitzaran d'una manera presencial, però amb aforaments delimitats segons normativa i prenent totes les mesures sanitàries necessàries. D'aquesta manera, l'aforament habitual de la Parròquia de Sant Joan Baptista quedarà reduït al 50%, fins a un màxim de 300 assistents  presencials, igual com passarà amb la Parròquia de la Mare de Déu del Lledó, que comptarà amb una capacitat de 160 assistents, la meitat  del que és habitual.

Això obliga a l'organització dels actes religiosos a realitzar un sistema d'inscripció nominal, a través de correu electrònic, que s'iniciarà dilluns vinent, dia 1 de juny, a partir de les 9.00 h del matí en rigorós  ordre  d'inscripció. Amb tot, i per tal que les cerimònies puguin seguir-se també des de casa, els actes s'emetran en directe pel Facebook d'ambdues parròquies, per tal que aquelles persones més vulnerables o de risc, així com aquelles que no puguin accedir als temples quan les inscripcions presencials s’exhaureixin, puguin seguir-ho des de casa. Es dóna el cas que totes dues  parròquies vallenques ja han realitzat, de manera pionera, els actes litúrgics en modalitat d'emissió en directe durant tot el  confinament, amb una bona acollida.

Pel que fa els horaris, els actes mantenen els habituals: les Completes la nit del 23 de juny a les 21.45 h, l'Ofici de Sant Joan el 24 de juny a les 11.00 h i el Vot de Poble el 25 de juny a les 12.00 h. Pel que fa a la cerimònia de Completes es mantindrà el ritual que inclou l’entrada de la relíquia al so de la gralla, el toc de castells amb l’orgue de Sant Joan i el ball de l’àliga. En el Vot del Poble també s’interpretarà el toc d'ofertori amb gralla.

Formalització d'inscripcions

Per poder formalitzar les reserves d'assistència presencial, s'han posat a disposició diversos  correus electrònics. La formalització d'aquesta inscripció serà imprescindible per a poder assistir físicament al temple, i no es permetrà l'accés sense aquesta reserva prèvia. Només es podran reservar 2 places  per persona, indicant el nom i cognoms. L'organització anirà responent i confirmant l'assistència a través del mateix correu electrònic, tot seguint rigorosament l'ordre de recepció dels correus fins a exhaurir la disponibilitat.

En el correu de confirmació també s'estipularà l'hora d'entrada a l'església, que es farà de manera esglaonada des d’una hora abans de l’inici de cada acte per tal d'evitar aglomeracions a les portes d'entrada. I per accedir-hi caldrà aportar el document d'identitat de la persona encarregada de la reserva de places. Els correus per fer la reserva són els següents: completes2020@gmail.com, ofici2020@gmail.com i votdepoble2020@gmail.com.