L'institut Jaume Huguet de Valls celebra 10 anys de les Jornades Joves i Empresa

La conferència de Magda Oranich Solagran va tancar l'esdeveniment al Teatre Principal
Les activitats van començar el dia 9 de desembre a la tarda | Cedida

Enguany, l'Institut Jaume Huguet de Valls ha celebrat el des√® aniversari de les Jornades Joves i Empresa destacant el talent femen√≠ en el m√≥n. Per aix√≤, totes les ponents de l'edici√≥ d'enguany han estat dones, cosa que ha perm√®s visibilitzar el paper de la dona com a creadora d'ocupaci√≥ i com a emprenedora.

 

Les activitats van comen√ßar el dia 9 de desembre a la tarda, amb una xerrada de Marc Cer√≥n en el marc del Programa Escola i Empresa del FemCat, que √©s una fundaci√≥ privada i independent que agrupa empresaris i empres√†ries amb la missi√≥ de fer de Catalunya un pa√≠s competitiu.

 

N√ļria Picas, destacada del primer dia 

El 10 de desembre al mat√≠, Josep Ramon Tarrag√≥, inspector del Departament d'Educaci√≥ i Josep M. Soler, director de l'Institut van inaugurar les Jornades i van donar pas a la primera ponent del dia, Neus Oliveres, professora de Dret Constitucional a la URV i especialista en drets fonamentals i, especialment, el de la igualtat de g√®nere. 

 

Tot seguit, S√≠lvia Del Amo, professora d'Enginyeria Qu√≠mica de la URV i membre del grup de recerca Food Innovation&Engineering va parlar sobre els superaliments del futur i destac√† que, en un  futur pr√≤xim, ens haurem d'alimentar amb insectes per necessitat ja que la sostenibilitat del planeta no permetr√†, cap a l'any 2050, de produir totes les vitamines que la Humanitat necessitar√†. Meritxell Lorca, esportista d'elit invident, tamb√© va tornar al centre vallenc per conscienciar l'alumnat de la necessitat d'esfor√ßar-se, ja que aix√≤ √©s el que ella va haver de fer per afrontar les dificultats de visi√≥ amb una gran dosi d'autosuperaci√≥.

Algunes de les xerrades van despertar molt d'interès entre els alumnes del centre | Cedida

A la tarda va ser quan va tenir lloc la xerrada de N√ļria Picas, l'esportista especialista en curses ultra-trail de muntanya, Creu de Sant Jordi i diputada al Parlament de Catalunya. A trav√©s de la projecci√≥ de diversos v√≠deos, parl√† del seu recorregut vital que la port√† fins a guanyar una de les curses m√©s dures del m√≥n, la ultratrail del Mont Blanc. 

 

Magda Oranich clou les X Jornades

El dia 11 de desembre al mat√≠, N√ļria Amig√≥, cofundadora i directora de @BiosferTeslab Biosfer Teslab, va fer una xerrada per explicar com van aconseguir crear aquesta spin-off, √©s a dir, una empresa emergent sorgida dins de la URV.  Explic√† quines dificultats van sorgir quan van pensar que muntar una empresa seria la manera de fer arribar la ci√®ncia des de la Universitat a la societat.

 

La seg√ľent xerrada va despertar molt d'inter√®s entre l'alumnat assistent ja que Sheila Moya, fundadora i directora de l'empresa emergent Pislow els explic√† com funciona aquesta empresa, una start-up catalana especialitzada en fast-fashion, el mercat de lloguer de roba que √©s tot un model d'√®xit. 

 

Per acabar, al Teatre Principal, es va celebrar l'acte protocol¬∑lari de cloenda amb la participaci√≥ de Rosa Maria Rovira, regidoria d'Empresa i Ocupaci√≥ de l'Ajuntament de Valls; Agust√≠ Subirats, director d'√†rea de la Caixa, i Josep M. Soler, director de l'Institut Jaume Huguet. Aquest acte va donar pas a la confer√®ncia de Magda Oranich Solagran, pol√≠tica, advocada i periodista amb una llarga traject√≤ria com a activista en la defensa dels drets humans i, sobretot, dels de la dona, ja des de l'√®poca franquista.