Mor Joan Calbet Pàmies, Vallenc de l'any 2002

Va ser l'impulsor de la recuperació dels Tres Tombs a Valls ara fa 40 anys
Joan Maria Calbet Pàmies va ser l'impulsor de la recuperació dels Tres Tombs a Valls ara fa 40 anys. | Ajuntament de Valls

 

Joan Maria Calbet Pàmies (1936-2019), conegut popularment com ‘Quec’ ha mort aquest dimarts, 5 de febrer, als 83 anys d'edat. President de la Societat Sant Antoni durant quinze anys, va ser l'impulsor de la recuperació dels Tres Tombs a Valls ara fa 40 anys. Va ser casteller de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i regentava el Bar Restaurant Quec de la Plaça Sant Francesc de Valls. També va ser membre de la Germandat del Sant Crist de Lepant, i distingit amb el títol de vallenc de l'any 2002.

 

Calbet, veterà casteller de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

Calbet va entrar a formar part de la Colla Vella a finals dels anys 60 i per Santa Úrsula de 1969 ja portà camisa. D’ofici pagès i enamorat del món dels cavalls, regentà el popular bar familiar ‘Cal Quec’ a la cantonada de la plaça de Sant Francesc amb el carrer Sant Antoni de Valls.

 

Impulsor de la recuperació dels Tres Tombs a Valls

El 1979 va ser un dels membres fundadors de la Societat de Sant Antoni que van fer possible la recuperació dels Tres Tombs vallencs que aquest any han commemorat el 40è aniversari, i durant 15 anys en va ser president. De jove havia jugat a futbol arribant a jugar a tercera divisió. El compromís social amb Valls, una personalitat afable i un tarannà col·laboratiu, va fer que l’any 2002, Calbet fos distingit amb el títol de vallenc de l’Any.

 

La Colla Vella expressa el condol a la família

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha volgut expressar el «condol més sincer als seus fills Joan i Jordi, néts i família. Joan Maria Calbet Pàmies ‘Joan de Cal Quec’, vidu de Rossita Sans i que durant tants anys contagià la seva alegria i vitalitat tant a dins la Colla Vella com a tothom qui l’envoltava. Descansi en pau».