GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Constituïda la Taula per la Igualtat en l'àmbit LGTBI a Valls

L’objectiu és crear un espai de debat, coordinació i impuls d'actuacions en aquesta matèria
La Taula per la Igualtat en l’àmbit LGTBI s’ha constituit aquest dimarts, 20 de novembre, a Valls. | J.V.

La Taula per la Igualtat en l’àmbit LGTBI s’ha constituit aquest dimarts, 20 de novembre, a Valls. L’objectiu és crear un espai de debat, coordinació i impuls d'actuacions en aquesta matèria. Uns minuts abans que s’iniciés la reunió de la taula, s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Valls i la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament del Servei d’Atenció Integral (LGTBI). L'acte ha comptat amb la participació de Mireia Mata, directora general d'igualtat, Jordi Cartanyà, regidor de Benestar Social, Núria Gavarró, regidora d'Igualtat i els representants que formen part de la Taula.

 

La capital de l’Alt Camp du a terme des del juny de 2017 aquest servei, que ofereix atenció social i acompanyament, així com informació i assessorament en els àmbits social, jurídic i psicològic. Aquest servei forma part del Contracte Programa entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l'Ajuntament de Valls, relatiu al benestar social i les polítiques d'igualtat. El SAI LGBTI de Valls ofereix atenció social i acompanyament, així com informació i assessorament en els àmbits social, jurídic i psicològic.

 

Amb l’objectiu de donar suport específic a les persones LGBTI, el servei també assessora en casos que sigui necessari presentar denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, així com la realització de tràmits.

 

El servei s’emmarca en una moció aprovada pel ple de l’Ajuntament i en la llei 11/2014 del Parlament de Catalunya que estableix els mecanismes per vetllar per la protecció dels drets de les persones LGBTI. D’acord amb aquesta llei, tan la Generalitat com l'Ajunatment han de garantir els recursos per atendre de manera adequada i àgil les necessitats de les persones que han patit discriminació o violència per raó d’orientació sexual així com, amb caràcter preventiu, sensibilitzar la població davant d’aquestes situacions per evitar que es puguin produir.