escola-alcover

L'escola d'Alcover inaugura un nou pati d'Infantil seguint el mètode Montessori

És el projecte guanyador dels pressupostos participatius 2019, i ha comptat amb una inversió de 18.000 euros

L'Escola Mare de Déu del Remei d'Alcover compta, des d'aquest gener, amb un nou pati, destinat als alumnes d'infantil, amb diferents espais de joc i aprenentatge. Aquest nou espai s'ha ideat seguint el mètode Montessori i està ubicat entre l’edifici de primària i el Pavelló de les Escoles.

El nou pati està equipat amb taules i bancs de fusta, escales de troncs, una zona de joc simbòlic, com una cuina; una zona de psicomotricitat i material de joc, entre d’altres. Els treballs també han contemplat la retirada dels elements existents, com restes de pins; l'anivellament del sòl, la pintada de les parets de l'indret i la plantada de vegetació autòctona com olivers, pi blanc, alzines, lledoners, xiprers i arbustos.

Segons la pedagogia Montessori, el temps de joc a l'aire lliure ofereix als nens l'oportunitat d'explorar i manipular un tipus diferent d'entorn, és a dir, la naturalesa. Els permet desenvolupar els sentits, com per exemple sentir tacte de la sorra; estimular la imaginació i la creativitat; també observar, experimentar i descobrir, a més d’afavorir el joc actiu, millorant les habilitats motores i reduint els nivells d’obesitat. Els elements naturals es fusionen amb els elements manipulables i mòbils, com la sorra o els troncs, i ofereixen reptes fent que l’espai no sigui monòton i avorrit pels infants, a la vegada que fa créixer el seu respecte per la natura.

La creació d'un nou pati a l'Escola Mare de Déu del Remei és el projecte guanyador dels pressupostos participatius 2019 que ha comptat amb una inversió de 18.000 euros, la partida destinada per executar projectes de millora i manteniment de l'espai públic.