El misteri de la Germandat de la Crucifixió de Jesús de Valls compleix 70 anys

Per commemorar aquest fet, la germandat ha preparat diversos actes des d’ara fins a Setmana Santa

El Diumenge de Rams de 1949, es presentava en públic i es beneïa el nou misteri de la Germandat de la Crucifixió, el qual havia estat realitzat per diferents alumnes de l’Escola del Treball, com Ignasi Ferré, Pere Benaiges, Joan Ferré, i sota la direcció del mestre d’escultura, Joan Borrull.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Ara, aquesta germandat de Valls ha realitzat un extens programa per a commemorar el 70è aniversari de la construcció del misteri de la Crucifixió de Jesús, obra d’art d’escultòric amb la qual desfila a la Processó del Sant Enterrament.

Els primers actes que conté el programa són un cicle de tres conferències sobre institucions i personatges rellevants de Valls, que han mantingut relació amb la Germandat de la Crucifixió.

La primera tindrà lloc el divendres dia 25 de gener, titulada  Anselm Nogués, l’oblidat escultor de Valls’,  i anirà a càrrec del professor d’història de l’art de la Universitat de Barcelona, Sebastià Sánchez i Sauleda.

La segona serà el dijous dia 28 de febrer, titulada ‘La Congregació Mariana’, i anirà a càrrec de l’historiador, Francesc Xavier Cortés i Nadal. I la tercera tindrà lloc el divendres 29 de març, amb el títol  ‘L’Escola del Treball’, a càrrec de l’historiador vallenc, Francesc Murillo i Galimany. Les tres conferències es pronunciaran a la sala d’actes del Centre de Lectura i totes es realitzaran a les 19.30 hores.

L’acte central del programa serà  una missa d’acció de gràcies, la qual es realitzarà el divendres 5 d’abril a les 19.00 hores,  a l’església de la Mare de Déu del Carme, temple on hi resta exposat el misteri durant tot l’any.

En el transcurs de la missa es farà un acte de confraternitat entre la Germandat de la Crucifixió amb la Colla Joves Xiquets de Valls, (encarregats de portar el misteri des del 2003) i amb Suite Cor, que amb les seves veus acompanyen la comitiva de germans a la Processó del Sant Enterrament, des del 2008.

El misteri estarà exposat al públic els dies de Setmana Santa

Com a fet singular, el misteri de la Crucifixió de Jesús, restarà exposat al públic els dies de Setmana Santa a l’entrada de l’històric edifici de la família Dasca – Foraster, ubicat al carrer de la Cort, número 5.

Divendres Sant a la tarda, els Armats de Valls recolliran el misteri i el traslladaran a la plaça del Blat on quedarà exposat tot esperant la sortida de la Processó del Sant Enterrament a la nit.