Mor l'exalcalde de Vallmoll, Josep Maria Porta

Porta ha mort als 70 anys per causes naturals i l'últim adéu serà demà, 3 de desembre, a l'església de Vallmoll
Josep Maria Porta, primer per la dreta, en una fotografia d'arxiu de l'època en que fou alcalde de Vallmoll | Cedida

 

Aquest dissabte 1 de desembre ha mort Josep Maria Porta Ferré, qui va ser alcalde de Vallmoll durant quatre anys, just abans que l'actual alcalde Josep Llúis Cusidó aconseguís l'alcaldia del municipi.

Porta ha mort a l'edat de 70 anys per causes naturals i les seves despulles reposen durant aquest diumenge a la tarda al tanatori de Valls on els seus familiars i persones més properes estan rebent nombroses mostres de condol i d'afecte. El funeral i últim adéu a Josep Maria Porta serà demà dilluns dia 3 de desembre a les dotze del migdia a l'Església de Vallmoll.

Alcalde de Vallmoll a finals dels anys 80

Porta va ser alcalde de Vallmoll presidint la candidatura de Convergència i Unió entre els anys 1987-1991. Prèviament ho havia sigut Lluís Carbonell que va ostentar el càrrec entre 1979 i 1987 i posteriorment, va ocupar l'acaldia del municipi de l'Alt Camp l'any 1991 Josep Lluís Cusidó qui, si repeteix com a candidat a les pròximes eleccions i les torna a guanyar amb comoditat per governar, pot arribar a sumar 30 anys com a alcalde del municipi sota les sigles del PSOE.

Josep Maria Porta va participar activament en les accions pel dret a decidir de Catalunya i demanant l'alliberament dels presos polítics | Cedida

 

Molt actiu en la defensa del dret a decidir de Catalunya

Retirat des de fa molts anys de la primera línia política, durant els darrers temps Porta havia participat activament, juntament a uns quants veïns més del municipi, en les accions a favor del dret a decidir i en actes reivindicatius com la protesta ciutadana que es va organitzar a Vallmoll setmanes abans del referèndum de l'1 d'octubre de 2017. L'acte va consistir en una concentració a les portes de l'ajuntament i en una cassolada en protesta pel fet que l'ajuntament no cedís cap espai públic per realitzar les votacions pel referèndum. L'exalcalde vallmollenc també havia participat en aquests darrers anys en accions com un dels sopars grocs que es va organitzar al local de la Penya Barcelonista del poble - entitat de la qual n'era vice-president- reclamant la llibertat pels presos polítics.

"Jornada de bàsquet contra el càncer a Valls" "Els primers tions de Nadal comencen a arribar a les muntanyes de l’Alt Camp"