GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

La regió de Tarragona i les Terres de l'Ebre passaran dilluns a la fase 3

El Museu d'Alcover celebra el Dia Internacional de la Dona

Aquest divendres 8 de març a les 19.30 h tindrà lloc la inauguració de l'exposició «Plantes sobre blau. Cianotípies» a càrrec de Montserrat Barenys i la seva tieta, Rosa Barenys
Exterior del Museu Municipal d'Alcover. | J.G.

 

El Museu d'Alcover s'afegeix a la celebració del Dia Internacional de la Dona per fer valdre la inclusió com una realitat necessària i bàsica en els drets de la dona. Així, doncs, aquest divendres 8 de març a les 19:30 h, tindrà lloc la inauguració de l'exposició «Plantes sobre blau. Cianotípies» a càrrec de Montserrat Barenys i la seva tieta, Rosa Barenys.

 

L'exposició és un clam a la inclusió de la dona, ja que mostra el treball de la Montserrat Barenys i la Rosa Barenys, amb l’ús d’una tècnica d’impressió fotogràfica molt particular, la Caontípia. La Montserrat té síndrome de Down, però, aquesta malaltia no li ha impedit expressar la seva creativitat amb el suport de la seva tieta, la Rosa. Aquest acte es concep també com un clam a la inclusió de la dona, perquè la Montserrat, malgrat patir una discapacitat psíquica, és també una dona artista i treballadora

Montserrat Barenys amb alguns dels treballs que exposarà | Redacció

 

La Montserrat treballa en un taller ocupacional 40 hores a la setmana, com tanta gent, però li queda temps lliure per fer alguna cosa més, i sobretot de caire artístic. La seva tieta, la Rosa, va pensar que la Cianotípia fora una activitat que li podia anar molt bé, per fer desenvolupar la creativitat i tenir una afició pròpia, i sobretot passar-ho bé!

 

Aquesta és la tercera exposició de Montserrat Barenys

 

Des de fa tres anys, la Montserrat practica amb plantes i fulles que recull de la natura, asseca i disposa d’acord amb aquesta tècnica, creant així les seves composicions artístiques. No és la seva primera vegada que munta una exposició, el 2016 va exposar a Alcanar (Tarragona) i, el 2018 a Can Gili Nou del Poble Nou (Barcelona). El divendres 8 de març, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, inaugurarà la seva tercera exposició, en aquesta ocasió a Alcover, casa seva, perquè la Montserrat i la Rosa tenen arrels alcoverenques. En la presentació de l’exposició la Montserrat explicarà el seu treball i gràcies a un audiovisual que la Rosa ha enregistrat es podrà veure pas a pas tot el procés.

 

Potser també t'interessa: