Imatge de la demostració del projecte RECICLOS

Valls impulsa una nova campanya per arribar al 50% de la recollida selectiva de residus

La iniciativa és finançada i executada pel Departament de Sostenibilitat, Serveis Ambientals i Medi Natural de l'Ajuntament de Valls, amb un cost total de 6.298

L'Ajuntament de Valls durà a terme, a partir d'aquesta setmana i fins a mitjans de desembre, una campanya informativa sobre la recollida selectiva dels residus. Aquesta campanya, que dóna continuïtat a tres anteriors de característiques similars que es van dur a terme durant els anys 2017, 2018 i 2019, comptarà amb un informador que recorrerà la ciutat, atenent directament a les persones que van a llençar els residus als contenidors.

En aquest sentit, l'informador donarà consells a aquells ciutadans que ja separen els residus i solucionarà possibles dubtes sobre què cal dipositar a cada contenidor. També explicarà a les persones que no separen els residus els motius mediambientals i econòmics pels quals cal fer-ho, així com l'existència de serveis com la recollida d'andròmines, la possibilitat d'obtenir descomptes a la taxa de residus si es fa la recollida selectiva i s'utilitza la deixalleria, etc.

L'objectiu principal de la campanya és reduir la quantitat de residus que es llencen al contenidor de la fracció de la resta, que no es reciclen i que són incinerats. A la vegada, amb aquesta iniciativa es vol incrementar els residus que són recollits selectivament, ja que el percentatge de recollida selectiva a Valls es troba actualment al 45%, per sota de l'objectiu del 50% que estableix la normativa europea. I finalment, es vol reduir el percentatge d'impropis o errors, tot allò que es diposita als contenidors de recollida selectiva però que no hauria d'anar-hi.

Mentre duri aquesta campanya totes aquelles persones residents a Valls que encara no en disposin poden obtenir un pack de 3 bosses de colors per facilitar-los la realització de la recollida selectiva a la seva llar, així com un bidó d'oli de cuina usat. Caldrà demanar-ho a les oficines de Medi Ambient, situades al carrer Paborde 6.


Comentaris