museu-casteller

Es licita, per fi, l'obra de recuperació dels arcs gòtics de l'entorn del Museu Casteller de Valls

La intervenció té un cost de 195.000 euros

L'Ajuntament de Valls ha aprovat el procés de licitació de les obres de consolidació dels arcs gòtics situats a l'entorn del Museu Casteller per un import de 195.000 euros IVA inclòs. El projecte contempla tres actuacions diferenciades: en primer lloc, la consolidació dels dos arcs sobreposats d'origen medieval que van ser descoberts durant l'enderroc de l'entorn que ara ocupa el museu casteller; la consolidació estructural i l'acabat de les parets mitgeres dels edificis adjacents i, per últim, la urbanització i adequació de la petita plaça que es generarà just sota dels arcs, d'uns 76 m2, amb una nova pavimentació i instal·lant nou mobiliari urbà.

La intervenció posa en valor els arcs medievals, eliminant estructures irrellevants i residuals com l'escala i el mur que es troben al seu darrere. A la vegada, l'arc principal es desmuntarà i es tornarà a muntar amb la correcta plomada per evitar riscos estructurals. Pel que fa a la placeta que es generarà sota els arcs, aquesta s'urbanitzarà a una cota inferior a la del conjunt de l'espai i s'hi instal·laran diversos bancs per convertir la zona en un espai de descans. També s'ha previst la instal·lació de focus al terra per a l'enllumenat ornamental dels arcs.

L'Ajuntament va aprovar els plecs de clàusules per a la licitació de les obres a finals de febrer i, un cop acabada l'aturada dels tràmits administratius a causa de la Covid-19, ara el consistori ha procedit a la licitació de les obres, amb un termini de presentació d'ofertes que acaba el proper 21 de juny.


Comentaris