Un dels tubs de la façana de l’orgue de Valls portarà el nom de Pere Mialet

La filla del periodista i autor vallenc, Esperança Mialet, ha formalitzat l’apadrinament del tub aquesta setmana
Esperança Mialet, ha apadrinat un tub de l'Orgue de Valls. | Cedida

 

Un dels tubs de la façana del futur Orgue de Valls portarà el nom del desaparegut periodista vallenc Pere Mialet. La seva filla, Esperança Mialet, ha apadrinat aquesta setmana un tub, que tindrà el nom del seu pare. La Comissió ciutadana de l’Orgue de Valls ha volgut agrair-li l’apadrinament d’aquest tub, que es realitzarà amb una aportació de 12.000 euros.

Esperança Mialet ha expressat que la família ja feia temps que es plantejava apadrinar un tub del futur instrument, però que després de l’homenatge teatral al seu pare, coincidint amb el 50è aniversari de la seva mort, va decidir apadrinar un dels principals de la façana de l’orgue, que serà una realitat l'any 2021.

Fent memòria, Esperança Mialet també ha volgut recordar que el seu pare va mobilitzar un gran nombre de vallencs fora vila amb motiu de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de l’any 1961 per tal de fer realitat la llàntia votiva, obra de Jaume Mercadé.

Aquest apadrinament és un dels més destacats, junts amb altres mecenes que ja han formalitzat els seus apadrinaments, d’entre tots el que ja ha fet realitat la campanya que va iniciar-se pels volts de la Candela d’enguany. El grup de treball espera seguir sumant suports i apadrinaments pel projecte de cara als propers mesos i durant aquest primer any.

Pere Mialet, periodista i escriptor

Pere Mialet i Rabadà va néixer a Valls l’any 1900. Va ser periodista de professió i literat, amb especial dedicació als contes i a la novel·la curta, generalment basada en la seva experiència personal.

Mialet va ocupar, a més, un espai de singular rellevància en el teatre català de la postguerra, sobretot el de caràcter amateur. En l’àmbit periodístic va donar sentit i contingut a la premsa catalana del primer terç del segle XX, pel que fa a Barcelona però també a la premsa local i comarcal de l’època. Va morir a Barcelona l’any 1968.

Aquest any es commemora el 50è aniversari de la seva mort. El Grup del Teatre Principal de Valls va realitzar fa uns mesos el muntatge d’homenatge «L’encàrrec», a partir de textos teatrals de l’autor, que es va representar a l’escenari del Teatre Principal.

"ALERTA: Investiguen uns trets al costat d'una escola de Valls" "ATENCIÓ: Incendi en un pis a Valls"