Una guineu queda atrapada en un parany i ha de ser sacrificada a Mont-ral

Gr脿cies a la col路laboraci贸 ciutadana s'ha pogut denunciar una persona per la col路locaci贸 de dos paranys tipus cep
En un dels paranys ha quedat atrapada una guineu jove, que ha hagut de ser sacrificada | Agents Rurals

 

Segons han informat els Agents Rurals a trav茅s del seu compte de Twitter, gr脿cies a la col路laboraci贸 ciutadana s'ha pogut denunciar una persona per la col路locaci贸 de dos paranys tipus ceps per captura de fauna al municipi de Mont-ral, a l'Alt Camp. En un dels paranys ha quedat atrapada una guineu jove, que ha hagut de ser sacrificada pels danys irreparables provocats pel cep.

 

Un cep 茅s un dispositiu utilitzat com a parany per la ca莽a, per貌 tamb茅 s'ha utilitzat com a dispositiu de seguretat dissenyats per a atrapar, incapacitar o matar humans. Est脿 format generalment per dues parts m貌bils, habitualment en forma de semicercle cadascuna i que poden dur dents en algunes versions. A m茅s, hi ha un mecanisme d'accionament basat en l'efecte ressort d'una part del parany feta d'acer trempat. Quan est脿 preparat, els dos semicercles estan estesos i s贸n coplanars, formant un cercle de manera tal que a l'interior queda el mecanisme accionador. Quan aquest mecanisme rep una for莽a suficient, el cep es tanca ajuntant els dos semicercles r脿pidament i amb for莽a, atrapant la presa i a m茅s possiblement lesionant la presa.

 

Un reusenc 茅s denunciat per ca莽ar ocells amb t猫cniques il路legals

Per altra banda, els Mossos d鈥橢squadra i la Gu脿rdia Municipal de Riudoms han denunciat penalment un home com a presumpte autor d'un delicte contra la flora, la fauna i els animals dom猫stics. Es tracta d'un jove de 24 anys ve铆 de Reus i de nacionalitat espanyola.

 

Els agents municipals van rebre un av铆s el passat 1 d鈥檃gost perqu猫 un home estava col路locant paranys per a ocells en una finca r煤stica de Riudoms. En rebre aquesta informaci贸, els vigilants van contactar els Mossos d'Esquadra i, juntament amb una patrulla de la Unitat Regional de Medi Ambient, van poder localitzar el jove.