Moment de la plantació dels arbres

Valls planta 122 arbres nous per donar resposta a la situació d'emergència climàtica

L'actuació s'ha fet al barri del Fornàs, per valor de 125.000 euros

Aquesta setmana s'ha començat a plantar un total de 122 pins al barri del Fornàs de Valls, una actuació que, per valor de 125.000 euros IVA inclòs, forma part de les millores amb nou arbrat que es realitzaran en diferents zones de la ciutat. L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el regidor de Sostenibilitat, Serveis Ambientals i Medi Natural, Xavier Salat, han visitat aquesta setmana els treballs al Fornàs subvencionats per la Generalitat de Catalunya.

Els 122 pins s'han plantat en diferents espais del barri, entre ells a l'entorn de la zona de jocs infantils del carrer Francesc Gumà i Farran o en zones verdes situades als voltants del carrer Rafael de Casanova, el parc caní, el tanatori o el cementiri municipal. S'espera que al llarg del mes de març s'hagi enllestit aquesta actuació d'ampliació de l'arbrat del Fornàs per millorar l'aspecte de les zones verdes que a la vegada, vol donar compliment a la moció de declaració d'emergència climàtica aprovada pel ple de l'Ajuntament del passat mes de setembre. Entre altres punts,  aquesta moció contemplava l'impuls de projectes d'increment de les zones verdes i la protecció de l'entorn natural que ajudin a la captura de gasos d'efecte hivernacle.

Aquest projecte al Fornàs coincideix amb el de modernització de l'enllumenat públic a tot el barri  que, amb una inversió de 199.000 euros, suposarà la instal·lació de llums LED a més de 260 fanals. La utilització de tecnologia LED, a més de millorar la sensació d'il·luminació a la via pública, comporta també una reducció de prop del 80% de consum energètic. Per últim, l'Ajuntament també contempla una tercera actuació important al Fornàs, en concret, la millora de la rambla central del passeig Tarradellas que, en una primera fase i amb una inversió de 103.000 euros, començarà enguany.