Imatge de l'operatiu de la Guàrdia Civil a Aiguamúrcia

L'avís d'un veí i la forta olor acaben destapant una plantació de marihuana a Aiguamúrcia

Durant l'operació s'ha detingut a la persona responsable del cultiu

La Guàrdia Civil de Valls ha desmantellat una plantació de  126 plantes de  marihuana, amb un pes de 160 quilos, així com diferent material emprat per al cultiu i elaboració de la substància, al jardí d'un habitatge unifamiliar situat a la urbanització Mas d'en Parés, de la localitat d'Aiguamúrcia. Durant l'operació s'ha detingut a la persona responsable del cultiu.

La investigació  va començar durant el mes de setembre, gràcies a la col·laboració ciutadana, ja que un veí va alertar de l'existència d'un habitatge on semblava que es podria estar cultivant marihuana. Després de tenir coneixement d'aquesta informació, la Guàrdia Civil va establir nombrosos dispositius per tal de verificar aquesta informació i desmantellar la plantació cannàbica.

Així, es va detectar que un habitatge unifamiliar de la urbanització desprenia una forta olor de marihuana. La casa disposava d'un jardí envoltat d'una malla d'ocultació i es van detectar nombrosos testos amb plantes de marihuana. Per aquest motiu es va identificar al propietari de l'habitatge, el qual al ser informat dels indicis, va col·laborar amb els agents facilitant l'accés a l'habitatge i al  jardí  on es trobava el cultiu.

El detingut, un home de 62 anys de nacionalitat espanyola, se li imputa un presumpte delicte contra la salut pública pel cultiu i elaboració de substàncies estupefaents. Després prestar declaració en dependències policials va ser posat en llibertat a disposició del jutjat  en funcions de guàrdia de Valls.