Més de quinze dies sense telèfon ni internet al Pont d'Armentera

El consultori i la farmàcia no poden funcionar correctament, segons denuncia l'alcalde del municipi
Imatge de l'entrada del Pont d'Armentera | Cedida

 

Continuen els problemes de telefonia al Pont d'Armentera. Aquest municipi situat al nord-est de l'Alt Camp i amb una població de 515 persones fa més de 15 dies que està sense internet i telèfon, concretament, des del 23 de gener. Tot i que cinc dies després, el 28 de gener, va tornar el senyal, l'endemà, ja va desaparèixer fins a dia d'avui.

 

L'avaria només afecta els usuaris de Movistar, que són la majoria de veïns de la població. Fins i tot, tal com destaca l'alcalde, el secretari i l'administratiu de l'Ajuntament s'han de desplaçar al poble veí de Figuerola del Camp per dur a terme les seves tasques administratives.

 

El consultori no pot emetre receptes electròniques

L'alcalde del Pont d'Armentera, Jaume Graells, ha refermat a VallsDiari que el consistori està estudiant canviar de subministradora d'internet. La situació s'agreuja, segons relata el batlle, en el fet que la mancança d'internet «no permet que el consultori faci receptes telemàtiques, que la farmàcia pugui funcionar correctament o fins i tot que un pagès que tingui un problema al camp no pugui fer una trucada telefònica». En aquesta situació també es troba el restaurant del poble que no pot cobrar mitjançant targeta bancària.

Movistar treballa per solucionar la problemàtica

Des de Movistar ja s'han posat en contacte amb l'alcalde del Pont d'Armentera. Segons Graells, la companyia telefònica els hi ha dit que tenen la raó i que ja estan treballant per solucionar la problemàtica, que estaria ocasionada per la falta d'actualització del repetidor de Miramar. La companyia telefònica ha confirmat a l'alcalde que per tal que els problemes d'internet no continuïn sent habituals –en el darrer any hi ha hagut uns nou talls– faran arribar la fibra òptica al municipi.

 

Tot i això, encara no hi ha data prevista perquè el municipi torni a disposar del senyal d'internet i telefonia. Altres companyies, com Vodafone i Orange estan funcionant correctament dins el terme municipal del Pont d'Armentera.