GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Institut d'Estudis Vallencs lliura els premis de Salvaguarda del Patrimoni

El lliurament dels premis tindrà lloc el 4 de maig, en el marc de la 36a Nit de Premis de Valls
L'antic hospital de Sant Roc acull la seu de l'Institut d'Estudis Vallencs | Ajuntament de Valls

 

El 4 de maig, en el marc de la 36a Nit de Premis de Valls, tindrà lloc el lliurament de les convocatòries 2018 corresponents al 33è Premi a la Salvaguarda del Patrimoni Arquitectònic de l'Alt Camp i al 18è Premi a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural de l'Alt Camp.

 

En aquesta ocasió el jurat, format pels membres de la Comissió de Salvaguarda del Patrimoni de l’Institut d’Estudis Vallencs atorga el 33è Premi a la Salvaguarda del Patrimoni Arquitectònic, en la iniciativa pública, a l’Ajuntament de La Riba per la rehabilitació del Molí Paperer del Racó, dirigida per l’arquitecta Vera Hofbauerová, que ha permès recuperar aquest bé d’interès local del s. XVIII mitjançant una restauració acurada, respectuosa amb l’estructura i la maquinària pròpia de l’activitat paperera original. El jurat ha valorat també molt positivament la intenció municipal de dotar de contingut cultural aquest nou equipament.

 

En la modalitat d'iniciativa privada, el premi ha estat concedit a Judit Plana, per la rehabilitació de l’edifici situat al carrer de l’Avenir, 1 de Valls, que en una zona de pressió urbanística ha prioritzat la conservació de l’immoble, posant-lo en valor i donant-li un ús. El jurat també ha valorat molt positivament que la intervenció hagi deixat a la vista les diferents fases constructives de l’edifici, des de la segona meitat del segle XIX fins a mitjan segle XX, així com la textura i el cromatisme que li ha donat, renovant la seva imatge sense perdre l’essència.

 

Pel que fa al 18è Premi a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural, en la iniciativa pública el premi s'ha concedit a l’Ajuntament de Figuerola del Camp pel projecte «Passejada literària: postals poètiques de Figuerola del Camp», ruta que pretén difondre el patrimoni arquitectònic, cultural i paisatgístic del municipi i que el jurat valora com una aposta decidida pel turisme d’interior que potencia valors originals del municipi i que ha tingut en compte tots els aspectes (documentació, restauració, actualització, difusió…) per a permetre que sigui un producte durador en el temps.

 

El premi en la iniciativa privada s'ha concedit a la família de conserges i guies del Monestir de Santes Creus –Vidal Garriga, Jordà Vidal i Fuguet Jordà- nissaga que inicià aquest servei a partir del gener de 1922 amb Magí Vidal Ras mestre d’obres que treballà també en la restauració del monestir , i que recollí el testimoni del seu germà Baldomer, conserge des del 1918. La proposta ha arribat de mans de dues entitats fortament vinculades amb el Monestir, l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus i el Camp d’Aprenentatge Els Monestirs del Cister, amb una justificació extensa i documentada que avala l’atorgament a aquesta família, per la cura, estima i dedicació gairebé centenària al Monestir de Santes Creus.

 

Potser també t'interessa: