La Mulassa de Carnaval de la Unió Anelles de la Flama naixerà el Dijous Gras al vespre

La plaça del Pati de Valls acollirà l'Arribo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, amb la presentació del nou element de la Unió Anelles de la Flama i les balladetes de la imatgeria carnavalesca
 
Imatge del Moixó Foguer de Valls, personatge carnavalesc recuperat per la Unió Anelles de la Flama el 2016 | Unió Anelles de la Flama

 

L'Arribo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes protagonitzarà la tarda de Dijous Gras a Valls. Els elements festius de la comparsa de Carnaval de la Unió Anelles de la Flama recorreran els carrers del Barri Antic, a partir de 2/4 de 7 de la tarda, per arribar fins a la plaça del Pati, on tindrà lloc la presentació de la nova figura de la comparsa de Carnaval de l'entitat.

La Mulassa de Carnaval s'afegeix al seguici carnavalesc d'aquesta entitat, que ja compta amb l'Àliga Plomada, el gegant de la Porra i la geganta de Carnaval. Després de la seva presentació, tindrà lloc a la mateixa plaça l'Arribo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, que oferirà un discurs a tots els vallencs. Finalment, la comitiva es dirigirà a la plaça de l'Oli, per tal de degustar la botifarra d'ou, el tradicional caramel de Dijous Gras de Valls i la Manxada, la beguda de la comparsa de la UAF.

El Moixó Foguer, protagonista de la rua de Carnaval a Valls

El dissabte 2 de març, a partir de les 7 de la tarda, es durà a terme la rua de Carnaval pels carrers principals de la ciutat, encapçalada per la comparsa de la Unió Anelles de la Flama i els seus elements festius, amb el Moixó Foguer com a protagonista principal. En cada parada es representarà l'escena d'aquest personatge, que enguany estrena text amb uns versots crítics i fent sàtira de l'actualitat local i nacional.

Sortida del Moixó Foguer durant la rua de Carnaval de l'any passat | Unió Anelles de la Flama

 

La geganta de la Vella Quaresma tanca el Carnaval a Valls

Per concloure les festes de Carnaval de Valls, el Dimecres de Cendra, a partir de les vuit del vespre, la geganta de la Quaresma arribarà a la ciutat per instaurar el període d'abstinència. La comitiva sortirà des de la plaça de la Sardana cap a la capella de Sant Roc, on es trobarà amb el seguici mortuori de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. Tots junts aniran cap a la plaça del Blat per a la crema del fèretre. En acabar, la geganta realitzarà les tradicionals 49 voltes a toc de timbal.

Geganta de la Vella Quaresma amb les set arengades al cistell | Unió Anelles de la Flama

 

La UAF ja fa mesos que treballa en el Carnaval de 2019

Durant el mes de novembre l'entitat va celebrar un sopar en què es van explicar les novetats de cara a la festa d’aquest any, amb la incorporació de la Mulassa de Carnaval a la comparsa. La seva construcció s’ha realitzat gràcies a les aportacions econòmiques dels parçoners. Una de les altres novetats és la nova fórmula de la Manxada, la beguda de la comparsa creada a base de vermut i sifó que s'ha pogut tastar en els dos assajos carnavalescos que l'entitat ha fet a la plaça del Blat, els diumenges 10 i 24 de febrer.

S'estrena la Botella de la Manxada

De fet, la nova proposta de la Manxada no és l'única novetat quant a la beguda de la comparsa. Els socis enguany estrenen la Botella, un recipient tancat que evitarà que les plomes del Moixó Foguer es barregin amb el líquid. La il·lustració que caracteritza la Botella ha estat realitzada per Jordi Minguell. El dibuix representa la imatge de la comparsa de Carnaval de la UAF amb els elements que la formen: el Moixó Foguer, l’Àliga Plomada, els Gegants i la Mulassa de Carnaval. 

Il·lustració dels elements de la comparsa de la UAF que incorpora la botella de la Manxada, obra de Jordi Minguell | Unió Anelles de la Flama

"L’Espai de l’Estudiant torna al març a Valls amb novetats de rècord" "El PSC presenta la seva candidatura a l'alcaldia de Valls"