Alcover ja ho té tot a punt per al Carnaval més participatiu de l'Alt Camp

El d'Alcover és el més multitudinari de l'Alt Camp, tant en nombre de participants com d'espectadors
La participacicó del Carnaval d'Alcover serà massiva | Júlia Giribets

 

Aquest dissabte 2 de març tindrà lloc una de les cites imprescindibles a l'Alt Camp, el Carnaval d'Alcover. Més de 22 comparses que sumaran a prop del miler de participants faran que aquesta festa sigui, un any més, tot un èxit. 

A les 18.00 hores de la tarda, des del pàrquing de la Fira, la rua de Carnaval desfilarà pels principals carrers, places i llocs emblemàtics del municipi. Habitants i veïns d'Alcover es reuniran per poder gaudir d'aquesta esperada desfilada, en la que tots els seus participants llueixen les seves disfresses i ofereixen balls que han preparat durant els mesos anteriors. La plaça Lluís Companys i la plaça del Portal seran els dos punts en els quals la concentració d'espectadors serà major.

Una desfilada carregada de premis pels participants

Com cada any, existeixen dues categories participants. La primera, són els que desfilen amb una carrossa; la segona, al contrari, són els que ho fan sense, a peu de carrer. No obstant això, ambdues categories poden optar a guanyar els 15 premis que s'han acordat per aquest Carnaval 2019. Un dels més llaminers, és el premi de 450 euros, que s'hauran d'invertir en la creació i maquetació de la carrossa de l'any vinent, que serà la que durà al rei Carnestoltes durant la rua.

Així doncs, tots aquests premis s'entregaran al Pavelló Municipal, on tots els participants de la gran desfilada sabran si les seves disfresses han estat seleccionades d'entre les més cridaneres i espectaculars. Per a carregar piles, una vegada s'hagin anunciat els guanyadors, s'iniciarà el sopar popular, on aproximadament 300 persones compartiran taules i continuaran la gresca. Aquesta estarà amenitzada per un show infantil, perquè els més petits també puguin gaudir de la gresca. A part, el grup 'All Covers', el Dj Eloi Giralt i el Dj Caxlivs asseguraran la gresca fins altes hores de la matinada.

Els més petits seran els encarregats de tancar la festa

El dimarts 5 de març finalitzarà la festa del Carnaval d'Alcover. Els més petits del municipi seran els que faran l'última desfilada pels carrers de la vila, oferint balls, disfresses i gresca per tothom. La rua infantil dels alumnes de l'Escola Mare de Déu del Remei, el ball al Cercle d'amics i la crema del Carnestoltes a càrrec del Ball de Diables Bruixots d'Alcover seran els últims actes del Carnaval 2019.

"MIREU EL VÍDEO: El Carnaval de Valls ja té nou element festiu!" "URGENT: Troben una bomba amb explosiu al costat d'un parc infantil a l'Alt Camp"