Valls prepara la 6a edició de l'Estiu Actiu carregada de propostes i activitats

El cicle que organitza el Centre Cívic tindrà lloc entre l’1 i el 24 de juliol

La regidoria de Joventut i Acció Cívica de l’Ajuntament de Valls organitza per sisè any consecutiu l'Estiu Actiu, el programa d'activitats que tindrà lloc al llarg del mes de juliol i que, en les cinc edicions anteriors, hi han participat entorn de 7.000 persones. Una programació amb diversitat d'activitats i que es desenvoluparà de l'1 al 24 de juliol a la ciutat de Valls. Amb aquesta iniciativa la regidoria vol consolidar i ampliar el cicle lúdicofestiu de la ciutat, i potenciar les activitats comunitàries durant l'estiu en diversos espais de la ciutat, especialment, en localitzacions del Barri Antic.

En total, el programa inclou un total de 38 propostes d'activitats dividides en diferents categories: espectacles i activitats infantils o en família (4 activitats), càpsules formatives (8 tallers), pinzellades tecnològiques i digitals (4 tallers), juliol passat per aigua (programació conjunta de VallsJove i el Patronat d'Esports destinada al públic jove, amb un total de 3 activitats), Joves Actius (3 activitats), Descobrim Valls (13 activitats) i Viu l'estiu al carrer! (3 activitats.

Nova edició del Juliol passat per aigua: activitats esportives i d'aigua per als joves

La col·laboració entre el Centre Cívic, el servei de joventut VallsJove i el Patronat Municipal d'Esports ha permès consolidar les activitats destinades al col·lectiu de joves en el marc del Juliol passat per aigua, activitats que han assolit un important èxit de públic en les anteriors edicions de l'Estiu Actiu. L'Splash de nit (piscina nocturna) que es realitzarà dos dies (el 4 i el 18 de juliol) i la sortida a l'Aquopolis són les propostes per aquesta nova edició.

Per altra banda, el dissabte 13 de juliol tindrà lloc la segona edició de la Mostra d'Entitats Juvenils a la plaça del Pati, impulsada des de la Coordinadora de Joves de Valls i el servei municipal de joventut. La Mostra s'iniciarà a partir de les 18.30 h. i inclourà tallers als estands de cada entitat i diferents actuacions a l'escenari que s'allargarà fins a les 23.00 h, amb l'actuació final de grups musicals de joves de la ciutat. 

Una altra de les activitats destacades serà la presentació als JCA Cinemes de Valls del projecte "Veus del barri", una proposta socioeducativa realitzada a través de la música (hip-hop) que s'ha desenvolupat als instituts Serra de Miramar i Jaume Huguet i al Centre La Fusta. El projecte, organitzat per VallsJove i liderat pel raper reusenc Fetitxe 13 (Joël Prieto) té per objectiu l'apoderament dels i les joves participants, fomentant els valors de la igualtat i el respecte entre les persones. En aquesta projecció documental, a càrrec d'Impro productions, en veurem els resultats finals (en format audiovisual) i podrem conèixer els i les principals protagonistes.

piscina-valls
L'Splash de nit (piscina nocturna) es realitzarà dos dies, el 4 i el 18 de juliol | Redacció

 

Consolidació de les activitats de Descoberta de Valls

També hi haurà propostes i activitats relacionades amb la descoberta del patrimoni de Valls que en les edicions anteriors ja van tenir molt bona acollida de públic. Des de les visites al campanar per veure les postes de sol de la ciutat, la visita nocturna al refugi antiaeri o la ruta pel Call Jueu, són algunes de les activitats que en aquesta edició es tornen a repetir. A més, es compta de nou amb la visita teatralitzada nocturna al cementiri municipal (a càrrec de l’historiador vallenc Àngel Gasol i del GTP), una ruta guiada per les llegendes i contalles del centre històric de la ciutat o una visita guiada sobre els personatges il·lustres de la ciutat (a càrrec també d’Àngel Gasol). Un conjunt d'activitats que pretenen acostar als vallencs i vallenques a la història de la ciutat i a la descoberta d’un patrimoni moltes vegades desconegut.

Altres novetats i activitats destacades

Algunes de les activitats que també es consoliden i que compten amb èxit d'assistència és el torneig “Escac i mat” (torneig d'escacs de Valls), que enguany arriba a la seva cinquena edició i compta amb l'organització del Club Escacs Valls i VallsJove i la col·laboració del Patronat Municipal d'Esports i el Consell Esportiu de l'Alt Camp; o la segona Cata Popular de Vermut, organitzada pel Magatzem del Vermut.

Una de les novetats destacades d'aquesta edició és l'Espai de jocs, un espai que comptarà amb la dinamització d'una formadora i de la recent creada associació vallenca As en la Manga que agrupa persones vinculades al món dels jocs de taula, rol i de cartes. Amb aquest espai es vol promoure la pràctica dels jocs de taula que gaudeixen actualment d'un bon estat de salut, entorn de jocs com el Carcassone, el Catan o clàssics com el Warhammer o el Màgic.

Concert de clausura amb el grup el Pot Petit

El plat fort de l'edició d'enguany de l'Estiu Actiu serà el concert de cloenda amb el grup d'animació infantil el Pot Petit. Una proposta adreçada al públic infantil i familiar que acumula 3 discos editats i 145 concerts el 2018, fet que els ha consolidat com un grup de referència. Un espectacle molt festiu i especial que combina la música, els titelles, les danses i amb el que petits i grans passaran una molt bona estona i escoltaran cançons de diversos estils musicals que formen part dels seus tres discos: “Canta amb el Pot Petit”, “Ritmes i Rialles” i “A l’aventura!”. El concert tindrà lloc el divendres 19 de juliol, a les 19.00 h a l'auditori de Mas Miquel.

Moltes de les activitats, i que tindran caràcter gratuït, requereixen d'inscripció prèvia (per a previsió de places). El període d'inscripcions s'iniciarà el dilluns 17 de juny i es poden realitzar a les dependències del Centre Cívic i del servei de Joventut (Espai Ca Creus, c/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres (de 10.00 h a 14.00 h). Les inscripcions es podran realitzar fins a dos dies abans de l'activitat o fins a esgotar places. Cada persona es podrà inscriure fins a un màxim de 4 activitats de caràcter gratuït.

L'auditori de Mas Miquel acollirà el concert de clausura de la programació. | J.V.

Comentaris