NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Hi ha carrers amb fortes pendents.

Es reactiva el projecte de construcció de la depuradora del Mas del Plata de Cabra

Està previst que les obres comencin a principis de 2021, tal com està planificat al Pla de Sanejament de Catalunya

L'Ajuntament de Cabra del Camp ha obtingut el compromís de l’Agència Catalana de l’Aigua per a reimpulsar l’obra de la nova estació depuradora d’aigües residuals que s’ha de construir a la Urbanització Mas del Plata. El projecte, encallat des de fa una dècada aproximadament, està, finalment, en procés de licitació.

Durant l’últim any, s’ha treballat en la redacció del projecte i, a dia d’avui, s’inicien els tràmits d’aprovació previs a la licitació de les obres. Està previst que, aquestes, comencin a principis de 2021, tal com està planificat al Pla de Sanejament de Catalunya. El projecte contempla la construcció d’una depuradora de tipus biològic i més de dos mil metres de xarxes de col·lectors, amb una capacitat de cabal de disseny de 580 m3/dia i un cabal punta de 2.000 m3/dia.

L’obra, donarà servei a les poblacions de Cabra del Camp i del Pla de Santa Maria. Els veïns i les veïnes de la Urbanització de Mas del Plata en seran els principals beneficiats, que ara disposen d’uns serveis molt deficitaris. A més, l’aigua que es podria sanejar amb aquesta depuradora contribuiria a mantenir el cabal ecològic de la conca del riu Francolí i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials.

El projecte ha sortit a licitació pública per un valor de prop de 90.000 euros. Actualment, hi ha 525 depuradores actives a tot el territori català, que permeten sanejar el 97,1% de l’aigua residual que genera la població i les seves activitats.


Comentaris

envia el comentari