Un nou pati a l’escola d’Alcover, proposta guanyadora dels pressupostos participatius

S'invertiran 18.000 euros en la creació d'un pati de jocs. Aquesta proposta s'ha endut el 40% dels vots.
La regidora Carla Miret fent el recompte dels vots als pressupostos participatius d'Alcover. | Cedida

 

Un cop fet el recompte i amb 94 vots dels 233 totals, els alcoverencs han decidit que la proposta guanyadora dels pressupostos participatius d’Alcover 2019 és la creació d’un nou pati a l’Escola Mare de Déu del Remei.

 

Aquest estarà equipat amb taules i bancs de fusta, escales de troncs, rocòdrom, sorral, zona de joc simbòlic, zona de psicomotricitat i material de joc, entre d’altres, seguint la pedagogia Montessori.

 

La ubicació per l’execució del projecte serà dins del recinte de l’escola Mare de Déu del Remei a l’espai entre l’edifici de primària i el Pavelló de les Escoles.

 

Proposta escollida entre 16 projectes

Aquesta és la proposta escollida en la segona edició dels pressupostos participatius de les 16 presentades. S’estima que el cost orientatiu de la realització serà de 18.000 euros (3.000 més que en la darrera edició), la totalitat de la partida destinada del pressupost de l’Ajuntament per tal d’executar projectes de millora i manteniment de l'espai públic.

 

L'Ajuntament d'Alcover ha apostat un any més pels pressupostos participatius, un mecanisme de participació i gestió del municipi, mitjançant el qual els ciutadans/es poden decidir de forma directa sobre la destinació de part dels recursos municipal, una eina que fan servir molts ajuntaments per tal de decidir algunes de les seves inversions.

 

Enguany els veïns i veïnes d'Alcover han tingut dues setmanes per votar les propostes, un termini que va finalitzar el passat divendres 28 de juny. Per tal de dur a terme la votació, els alcoverencs han rebut al seu domicili una butlleta amb la relació dels projectes presentats.

 

En aquesta butlleta han pogut seleccionar una única opció i la votació s'ha fet presencialment a l’oficina d’Atenció al Ciutadà de Ca Cosme on hi havia a disposició de la ciutadania l'urna per a realitzar la votació dels projectes.