Querol tracta la processionària amb drones

És una prova pilot que l’any vinent es posarà a disposició dels veïns

L'Ajuntament de Querol ha portat a terme una prova pilot de tractament amb drones  en dues zones molt afectades del municipi per la plaga de la processionària del pi, per tal de donar, així, resposta a la proliferació d'erugues en els boscos d’aquest poble de l’Alt Camp. Segons han informat des de l’Ajuntament, els drones estan carregats amb un insecticida ecològic i el seu efecte dura només deu dies i afecta només aquesta espècie.

El consistori querolenc ja ha anunciat que aquest innovador sistema de control de plagues es posarà a disposició dels veïns i veïnes de cara l’any vinent perquè puguin tractar les seves parcel·les contra aquesta plaga.

Cada cop hi ha més processionària als boscos de Catalunya

L'augment daquest insecte autòcton té diverses explicacions, però la principal, segons els experts, és el canvi climàtic i l'existència d'hiverns cada vegada més càlids. L'abandonament de camps, a més, facilita l'expansió de la processionària, ja que fa que molts terrenys s'acabin convertint en superfície arbrada amb el pi com a principal espècie, que precisament és la que habita la processionària. 

Danys molt importants als boscos catalans

Segons les dades del departament d'Agricultura, els danys que va produir la processionària l'hivern de l'any 2017 van ser molt considerables en diferents indrets de Catalunya. D'acord amb les prospeccions efectuades pel Departament, a través del Cos d'Agents Rurals, abans de la primavera, de les 725.000 hectàrees de diferents espècies de pins que hi ha a Catalunya, unes 160.000 estaven afectades en diferents graus  i 18.000 en el grau més elevat.

S'arrangen carrers de la urbanització de Mas Vermell de Querol

En els darrers dies,  l'Ajuntament de Querol ha arranjat els carrers Sant Jordi i Democràcia de la zona B de la urbanització de Mas Vermell. En aquests treballs, s'han dipositat diversos camions de grava i s'ha aplanat la calçada, afectada després de les pluges de la tardor passada.