Una persona preparant un cafè

Valls inicia la recollida selectiva de les càpsules de cafè a la deixalleria municipal

Això permetrà el reciclatge de la totalitat dels materials amb els quals estan fabricats aquests productes, tant si són càpsules de plàstic com d'alumini

L'Ajuntament de Valls ha implantat a partir d'aquesta setmana la recollida selectiva de càpsules de cafè, amb un punt de recollida que s'ha instal·lat a la deixalleria municipal. La implantació del nou sistema ha estat possible gràcies a la col·laboració amb l'empresa Nestlé i la recollida selectiva permetrà el reciclatge de la totalitat de materials amb els quals estan fabricats aquests productes, tant si són càpsules de plàstic com d'alumini.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Així, en el cas de les càpsules de cafè de plàstic, aquest material es recicla i pot ser reutilitzat per a la fabricació de mobiliari urbà com bancs, papereres o pilones, entre d'altres. Pel que fa a les càpsules d'alumini es trasllada a una planta de tractament per a la seva posterior refosa i reutilització, convertint-se novament en matèria primera.

A més, el marro del cafè es converteix en ingredient per obtenir un fertilitzant orgànic per a ús agrícola ric en nutrients. Aquest compost orgànic que s'obté de les restes de cafè es converteix en un excel·lent fertilitzant regenerador de la terra que, amb el projecte Nespresso Arròs Solidari de Nestlé, es pot reutilitzar per adobar i fertilitzar els arrossars del Delta de l'Ebre. Nestlé dona la producció d'aquests camps d'arròs a la Federació de Bancs d'Aliments i, cada any, se'n beneficien un milió de persones.


Comentaris