Porta d'entrada de la seu

La Llar de Jubilats de Valls diu prou: recullen signatures per reclamar una seu digna

L'any 2009 l’entitat es va haver de traslladar a un espai annex a l’estació d’autobusos, per a poder rehabilitar d’una manera integral ca Xapes, la seu situada a la muralla de Sant Antoni

La Llar de Jubilats i del Pensionista de Valls ha dit prou. Alguns socis i sòcies d’aquesta entitat han iniciat una recollida de  signatures per aconseguir un espai digne  per a poder dur a terme les activitats setmanals.

Aquesta és una reclamació dirigida a l’Ajuntament de Valls. «Hem d’evidenciar que existim i que la gent gran tenim unes necessitats concretes», explica  Joaquim Esteve, el president de l’associació, a TarragonaDigital.

«Depenem de manera urgent d’un equipament  en condicions. Hem de poder-nos reunir i fer totes les activitats que són vitals per tal que les persones jubilades de Valls gaudim de la qualitat de vida que es mereixem», exposa Esteve.

En aquest sentit, la seu històrica de la Llar de Jubilats de la capital de l’Alt Camp es troba a l’edifici de ca Xapes. Ara bé, l’any 2009 l’entitat es va haver de traslladar a un espai annex a l’estació d’autobusos, per a poder rehabilitar d’una manera integral la seu situada a la muralla de Sant Antoni.

La pandèmia agreuja el problema

Amb l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, s’han evidenciat mancances importants en la seu provisional. Per aquest motiu, per raons de seguretat es va  tancar l’espai i les activitats de l’associació es van paralitzar.

Amb la represa, l’Ajuntament de Valls ha reubicat la llar en un habitacle del pavelló Joana Ballart, al barri del Vilar, però el canvi no gaudeix de l’acceptació dels socis. «Aquesta alternativa no és vàlida, ja que l’espai és petit, no té les condicions que necessitem i compta amb molt poc aforament», explica el president.

Edifici de Ca Xapes a la Muralla de Sant Antoni de Valls
L'edifici de Ca Xapes serà rehabilitat | TarragonaDigital

Horitzó ca Xapes

Per la seva banda, el projecte de rehabilitació  de ca Xapes no avança com es voldria. De fet, les obres acumulen anys de tardança. Anteriorment la licitació dels treballs ha quedat deserta, ja que l’empresa que havia de dur-los a terme es va retirar a última hora.

Sembla, però, que ara el projecte s’encamina de nou. En aquest sentit, s’ha refet el plec de clàusules de la licitació  per a fer-lo més atractiu a les constructores. A més, amb l’aprovació del pressupost municipal de 2021, el document es validarà definitivament i es tornarà a fer la licitació expliquen fonts municipals.