Eleccions

ERC guanya les eleccions a tots els municipis de l’Alt Camp excepte a Alió

Pel que fa a Valls, els republicans obtenen la victòria amb el 30,92% dels vots. A més, a la capital de la comarca, Ciutadans triplica en vots al Partit Popular

Clara victòria d’ERC a l’Alt Camp en aquestes eleccions generals. Els republicans han estat la força més votada en tots els pobles de la comarca excepte en un. Així doncs, dels 23 municipis que conformen l’Alt Camp, 22 han confiat en ERC per aquests comicis.

L’únic poble on ERC no ha guanyat ha estat Alió, on la primera plaça ha anat a parar a Junts per Catalunya.  En aquest municipi, JxCAT ha obtingut el 29,23% dels vots (amb 83 votants), seguit de molt a prop per ERC, que amb 7 vots de diferència, s’ha quedat amb el 26,76% dels vots.

A Valls, ERC s’imposa amb més del 30% dels vots

A la capital de l’Alt Camp, els vots republicans han dominat clarament, obtenint un 30,91%, la qual cosa es tradueix amb 3.982 votants. En segon lloc ha quedat JxCAT amb el 18,86% i 2,429 vots. El votant socialista s’ha mobilitzat molt en aquests comicis a Valls aconseguint quasi empatar amb JxCAT, amb només 25 vots de diferència i quedant en tercera posició amb el 18,66%.

En quart lloc ha quedat ECP (10,41%), seguit de Ciutadans (9,68%), que ha obtingut el triple de vots que el Partit Popular (3,38%). Front Republicà ha aconseguit 407 vots (3,16%), seguit de VOX amb un 2,68% i 345 vots.

En altres municipis de la comarca com  Alcover, ERC ha guanyat també amb el 30,88% dels vots, seguit del PSC amb el 18,59%. JxCAT han obtingut la tercera plaça amb el 16.04%.

VOX obté vots a tots els municipis de la comarca

La irrupció de VOX en aquestes eleccions generals s’ha vist també reflectida en tots els pobles de la comarca de l’Alt Camp,  on la formació d’ultra dreta ha obtingut vots en cadascun d’ells. Hi ha pobles on només han tingut un vot, com és el cas de Mont-ral i d’altres on han passat per davant de Ciutadans i PP, com a Nulles, on han quedat en quarta posició amb un 15,5% dels vots. En pobles com Vallmoll, El Pont d’Armentera o El Rourell, VOX també ha quedat per davant del Partit Popular.