Els alcaldes de l’Alt Camp analitzen la seguretat dels seus municipis amb el director d'Interior

El director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona ha comunicat als alcaldes la possibilitat de tenir sistemes de videovigilància en els municipis on no hi ha policia local
Imatge de Valls, capital de l'Alt Camp. | ajuntament de valls

 

El director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, s'ha reunit aquest dimecres a la tarda amb el president del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Joan Maria Sanahuja, i els alcaldes dels municipis d'aquesta comarca per analitzar la seguretat del territori.

 

Durant la reunió, el director ha informat els alcaldes que el Departament d'Interior ofereix als municipis que no disposin de policia local la possibilitat de tenir sistemes de videovigilància.

 

Es tracta d'un acord que podran subscriure els municipis amb el Departament d'Interior, quan existeixi una necessitat de seguretat ciutadana. Aquest sistema va rebre llum verda de la Comissió de Controls dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya del Tribunal Superior de Justícia recentment.

 

De la Monja també ha explicat que seran els consistoris qui adquireixin i instal·lin els dispositius fixos de videovigilància, mentre que l'emmagatzematge, custòdia i visionat de les imatges correspondrà a la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra.

 

En la trobada, el director també ha exposat als alcaldes la necessitat que els ajuntaments tinguin realitzats els plànols de delimitacions de les urbanitzacions per prevenir incendis forestals.

 

Actualment, dels 22 municipis que té la comarca del Tarragonès, només 6 tenen el plànol de delimitació aprovat definitivament. Tot i així, també hi ha 8 municipis amb el plànol de delimitació ja redactat i que els falta l'aprovació inicial o la definitiva.

 

Sistema d’identificació de masies aïllades

D'altra banda, De la Monja també ha informat de les noves mesures que ha endegat el departament d'Interior, entre les quals, s'ha comunicat als batlles la possibilitat d'aplicar el Sistema d'Informació Geogràfica d'Emergències i Seguretat de Catalunya (SIGESCAT) pel qual es creen unes targetes amb codi d'identificació de les masies aïllades. Aquest sistema ja s'aplica a les comarques d'Osona, el Berguedà o el Moianès.

 

A través d'un conveni de col·laboració, el Departament d'Interior i els municipis interessats es comprometen a generar una llista única d'edificacions aïllades a partir de la fusió de les seves dades. L'objectiu de realitzar aquesta base de dades és identificar i comunicar millor la ubicació de les edificacions aïllades en les actuacions en els àmbits de la seguretat i les emergències.

 

La identificació es realitza a través d'una targeta magnètica de cada edificació aïllada. Amb una trucada al 112 els serveis d'emergència obtenen les coordenades de l'edificació, fet que permet l'activació dels serveis amb una major celeritat.

 

També et pot interessar: