Valls se suma a la Setmana de l'Acolliment Familiar amb una xerrada i una parada informativa

Del 31 de maig al 8 de juny es celebra la Setmana de l’Acolliment Familiar a Catalunya, amb activitats de promoció i difusió en una vintena de municipis, per tal de trobar famílies que estiguin disposades a fer un lloc a casa seva per a aquests infants.
L'antic hospital de Sant Roc acull la seu de l'Institut d'Estudis Vallencs | Ajuntament de Valls

 

Des de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Valls es col·labora en aquesta iniciativa, en  l'organització de 2 actes. Per una banda, el dimecres 5 de juny hi haurà una parada informativa sobre l'acolliment familiar, serà de les 10.00 h a les 14.00 h al Pati. Per altra banda, el dijous 6 de juny s'ha organitzat una xerrada que oferirà informació relacionada amb aquesta temàtica, tindrà lloc a les 18.00 h a la sala d'actes de l'Institut d'Estudis Vallencs.

 

L’acolliment familiar és un gest desinteressat que ofereix a les famílies la possibilitat d’acollir un infant que, per circumstàncies familiars i per un temps determinat, necessita trobar un nou entorn on rebre l’estimació, la tendresa, la comprensió, l’atenció i la dedicació que es mereix. Actualment, ja són 700 les famílies acollidores a Catalunya, amb les quals hi ha més de 900 menors. Però encara se'n necessiten moltes més, especialment per a grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional.

 

Poden ser acollidors les persones o famílies que vulguin acompanyar el creixement d'un infant o adolescent mentre no pot estar amb la seva família d'origen i que estiguin disposades a acceptar l'infant amb la seva historia, les seves necessitats i la relació amb la família d'origen. Per altra banda, les persones o famílies amb titulació, formació i experiència en matèria d'infància i adolescència poden dur a terme un tipus específic d'acolliment, es tracta de l'acolliment en unitat convivencial d'acció educativa (UCAE), concebut per acollir grups de germans, nens i nenes més grans de 7 anys o infants i adolescents que presenten algun tipus de dificultat o malaltia.

 

Les necessitats de l’infant i la situació de la seva família biològica defineixen la temporalitat de l’acolliment. Pot ser un acolliment d’urgència i diagnòstic, un acolliment simple, un acolliment permanent i també existeix l’acolliment de caps de setmana i vacances, per a infants més grans i adolescents.