Panoràmica de la Riba

Màxima preocupació a la Riba: un brot de Covid-19 posa en alerta tots els veïns del poble

L'alcalde del municipi es troba ingressat a la UCI de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

El municipi de la Riba, a l’Alt Camp, viu des de fa dies una situació preocupant a causa de la pandèmia de la Covid-19. Segons ha confirmat el Departament de Salut  de la Generalitat de Catalunya a TarragonaDigital, actualment hi ha detectat un brot de 14 casos positius de coronavirus i  diversos més són sospitosos de ser-ho, amb la qual cosa una part important de la població es troba fent quarantena com a mesura de prevenció.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Josep Fort, l’alcalde, té 70 anys i és una de les persones que ha donat positiu. De fet, el dia 8 de gener va haver de ser ingressat a la  UCI  de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona a causa de diverses complicacions de la malaltia. Per la seva banda, tant la família com els membres del consistori ribetà es troben en  aïllament  preventiu per haver estat en contacte amb el batlle durant alguna trobada social.

Mor Ramon Gausset, regidor de l’Ajuntament

En aquest context, malauradament el dia 8 de gener va morir Ramon Gausset, regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Riba als 73 anys, a causa de la Covid-19. Amb aquesta notícia tan trista, el consistori ha decretat 3 dies de dol oficial i ha lamentat profundament la defunció, ja que «la tasca de Gausset ha estat de gran importància per aquest municipi per tota la seva dedicació, treball i entrega durant aquesta legislatura i les anteriors en què ha estat regidor de l’Ajuntament de la Riba, així com la seva participació activa en les entitats sense ànim de lucre col·laborant sempre en les activitats culturals i socials que s'organitzaven a la Riba», exposen fonts municipals.

La pressió augmenta a tot el Camp de Tarragona

Les dades generals de la regió sanitària del Camp de Tarragona d'ahir dimarts dia 12 de gener evidencien un nou pic de contagis a tot el territori, amb 670 nous positius i 13 defuncions. Aquestes xifres demostren que ja arriben les primeres conseqüències de l'augment de la interacció social per Nadal, i en els propers dies les autoritats sanitàries preveuen un empitjorament substancial del panorama.

Així, des de l'inici de la pandèmia, a la nostra regió sanitària s'han comptabilitzat  787morts i s'acumulen 27.579 contagis des del març. A més, ahir el risc de rebrot tornava a pujar i es manté molt alt, amb 597 punts, tot i que la velocitat de propagació baixa a l'1,09. Pel que fa als pacients de Covid ingressats fins ahir, és d'un total de  270. Per la seva banda, el ritme de vacunació avança lentament i, segons el Departament de Salut, s'han injectat 5.878 dosis en aquesta regió sanitària.