Art, literatura, m煤sica o hist貌ria en la nova temporada cultural del Centre de Lectura de Valls

La programaci贸 t茅 la mirada posada en les Decennals de 2021 i en la commemoraci贸 dels 700 anys del Corpus Christi a Valls
Actuaci贸 posterior a la presentaci贸 de la programaci贸 del Centre de Lectura de Valls. | Cedida

 

El Centre de Lectura de Valls ha donat a con猫ixer la programaci贸 corresponent a la temporada cultural 2019-2020. En un acte celebrat el passat divendres, la presidenta de l鈥檈ntitat, Rosabel Jov茅, va donar la benvinguda a la presentaci贸 del nou cicle cultural amb unes paraules, tot explicant que hi haur脿 actes de diverses disciplines art铆stiques on 芦podem trobar activitats d鈥檃rt, literatura, m煤sica, hist貌ria, patrimoni,... i sobretot actes que ens portaran a preparar-nos per les Decennals 2021禄.

La presentaci贸 de la temporada cultural va anar a c脿rrec del secretari i coordinador del programa d鈥檃ctes, Pol Montserrat, que va detallar totes les activitats programades que tindran lloc des d鈥檃quest mes de setembre fins al juny de 2020.

Cicle de cinema dedicat a Charles Chaplin i participaci贸 a Santa 脷rsula

Com a actes m茅s propers, destaca el cicle de cinema que s鈥檋a programat per a aquesta tardor i que est脿 dedicat a la figura de Charles Chaplin, que enguany se celebren els 130 anys del seu naixement.

El Centre de Lectura tamb茅 participar脿 en els actes de Santa 脷rsula. L鈥檈ntitat s鈥檋a sumat a l鈥橝ny Joan Brossa i t茅 previst realitzar dos actes literaris, un lligat amb el poeta catal脿, i l鈥檃ltre que consistir脿 amb un di脿leg entre els escriptors vallencs Llu铆s Figuerola i Margarida Aritzeta.

Tamb茅 s鈥檋a programat un nou cicle musical que porta com a t铆tol 鈥榁etllades de m煤sica鈥 i que consta de quatre concerts de petit format, dos d鈥檈lls per a aquest any i els altres dos seran als mesos d鈥檃bril i maig de 2020.

Amb la mirada ja posada en la celebraci贸 de les Decennals 2021 el mes de desembre es projectar脿 el ballet Ariel que es va estrenar durant les Decennals de 2011.

Un cop iniciat l鈥檃ny 2020, s鈥檋an preparat un seguit de confer猫ncies que s鈥檃llargaran fins al gener de 2021, amb el t铆tol 鈥楧ecennals 2021-21 vallencs il路lustres鈥. Els diversos ponents parlaran de les accions que van portar a diferents personatges que van ser nomenats vallencs il路lustres.

De cara al mes de febrer, el dia 2, s鈥檋a programat un concert en benefici de l鈥橭rgue de Valls amb la soprano Aur猫lia Pessarrodona i el guitarrista, Ra煤l Sandin.

En el marc de la festa de Sant Jordi, l鈥檈ntitat tornar脿 a programar per tercer any consecutiu les Jornades Culturals del Centre de Lectura-Sant Jordi, on es posar脿 en relleu alguna figura representativa del m贸n de la literatura del nostre entorn.

700 anys del Corpus Christi a Valls

Ja al mes de juny, el Centre de Lectura se sumar脿 a la commemoraci贸 dels 700 anys del Corpus Christi a Valls, organitzant una exposici贸 de fotografia i elements significatius de la festa. Tamb茅 prendr脿 part, com ja 茅s tradicional, en els actes de la Festa Major de Sant Joan.

La presentaci贸 de la nova programaci贸 es va cloure amb unes paraules del regidor de cultura de l鈥橝juntament de Valls, Marc Ayala. Tamb茅 es va fer la  confer猫ncia i presentaci贸 de la sonata Cerdanyenca, a c脿rrec del seu compositor, Marc Mig贸. Van interpretar la pe莽a la pianista, Viktoria Korolionok, i el violoncel路lista, Mark Prihodko.

"馃崌AGENDA: Arriba la segona edici贸 de l'esmorzar dels veremadors de Valls" "馃尠Figuerola del Camp celebrar脿 la primera Festa de l鈥橝vellana"