Art, literatura, música o història en la nova temporada cultural del Centre de Lectura de Valls

La programació té la mirada posada en les Decennals de 2021 i en la commemoració dels 700 anys del Corpus Christi a Valls
Actuació posterior a la presentació de la programació del Centre de Lectura de Valls. | Cedida

 

El Centre de Lectura de Valls ha donat a conèixer la programació corresponent a la temporada cultural 2019-2020. En un acte celebrat el passat divendres, la presidenta de l’entitat, Rosabel Jové, va donar la benvinguda a la presentació del nou cicle cultural amb unes paraules, tot explicant que hi haurà actes de diverses disciplines artístiques on «podem trobar activitats d’art, literatura, música, història, patrimoni,... i sobretot actes que ens portaran a preparar-nos per les Decennals 2021».

 

La presentació de la temporada cultural va anar a càrrec del secretari i coordinador del programa d’actes, Pol Montserrat, que va detallar totes les activitats programades que tindran lloc des d’aquest mes de setembre fins al juny de 2020.

 

Cicle de cinema dedicat a Charles Chaplin i participació a Santa Úrsula

Com a actes més propers, destaca el cicle de cinema que s’ha programat per a aquesta tardor i que està dedicat a la figura de Charles Chaplin, que enguany se celebren els 130 anys del seu naixement.

 

El Centre de Lectura també participarà en els actes de Santa Úrsula. L’entitat s’ha sumat a l’Any Joan Brossa i té previst realitzar dos actes literaris, un lligat amb el poeta català, i l’altre que consistirà amb un diàleg entre els escriptors vallencs Lluís Figuerola i Margarida Aritzeta.

 

També s’ha programat un nou cicle musical que porta com a títol ‘Vetllades de música’ i que consta de quatre concerts de petit format, dos d’ells per a aquest any i els altres dos seran als mesos d’abril i maig de 2020.

 

Amb la mirada ja posada en la celebració de les Decennals 2021 el mes de desembre es projectarà el ballet Ariel que es va estrenar durant les Decennals de 2011.

 

Un cop iniciat l’any 2020, s’han preparat un seguit de conferències que s’allargaran fins al gener de 2021, amb el títol ‘Decennals 2021-21 vallencs il·lustres’. Els diversos ponents parlaran de les accions que van portar a diferents personatges que van ser nomenats vallencs il·lustres.

 

De cara al mes de febrer, el dia 2, s’ha programat un concert en benefici de l’Orgue de Valls amb la soprano Aurèlia Pessarrodona i el guitarrista, Raúl Sandin.

 

En el marc de la festa de Sant Jordi, l’entitat tornarà a programar per tercer any consecutiu les Jornades Culturals del Centre de Lectura-Sant Jordi, on es posarà en relleu alguna figura representativa del món de la literatura del nostre entorn.

 

700 anys del Corpus Christi a Valls

Ja al mes de juny, el Centre de Lectura se sumarà a la commemoració dels 700 anys del Corpus Christi a Valls, organitzant una exposició de fotografia i elements significatius de la festa. També prendrà part, com ja és tradicional, en els actes de la Festa Major de Sant Joan.

 

La presentació de la nova programació es va cloure amb unes paraules del regidor de cultura de l’Ajuntament de Valls, Marc Ayala. També es va fer la  conferència i presentació de la sonata Cerdanyenca, a càrrec del seu compositor, Marc Migó. Van interpretar la peça la pianista, Viktoria Korolionok, i el violoncel·lista, Mark Prihodko.