El Mercat de Nadal de Valls 2020 s'adapta a la pandèmia

Valls impulsa un projecte de transformació digital del sector comercial per a la venda electrònica

S'oferirà formació i assessorament gratuïts i especialitzats a tot el sector per facilitar el salt digital

El comerç de Valls farà el salt  digital durant el 2021. El nou any començarà amb l'impuls del que serà el primer projecte global de transformació digital  de comerços i serveis en una iniciativa que coordinen Comerç de Valls, la regidoria de Comerç i Turisme i l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera i que s'obre a la totalitat dels  400 establiments  de la ciutat.

El projecte, amb un pressupost de  60.000 euros ha rebut el suport del Consorci de Formació Contínua de Catalunya de la Generalitat com a projecte de transformació digital innovador i serà totalment gratuït per a tots els comerços i serveis  que s'hi sumin. L'objectiu principal és acabar generant les primeres plataformes de venda online a nivell local per promocionar arreu i amb caràcter global per internet el comerç de proximitat de Valls per tal d'incrementar les seves vendes i arribar així a més clients aprofitant el creixement i tot el potencial de les  compres  via digital. Així, es posaran les eines per facilitar la transformació i el salt per a la venda online, evitant que cada establiment es vegi empès a desenvolupar individualment un ecommerce, amb la ineficiència i el sobrecost que això representa per al sector.

En concret, el projecte preveu la implementació de les aplicacions de venda online Cliccat/Zerca i Approp, aquesta última creada per emprenedors vallencs. Les dues plataformes  de compra electrònica han estat dissenyades com a nous canals de venda  especialitzats i adaptats a la promoció del sector comercial i de serveis de proximitat. D'aquesta manera, aquests nous canals de venda es convertiran en l'aparador digital del comerç vallenc des d'on es podran consultar i entrar online als establiments adherits i des d'on l'usuari podrà efectuar còmodament la compra online de productes.

Per a la seva implantació s'oferirà assessorament i formació especialitzada i individualitzada a tots els establiments que s'hi sumin. En concret, durant el 2021 s'han programat onze cursos de 5 hores cadascun, totalment gratuïts, que impartiran experts en la formació de competències digitals en l'àmbit de l'ecommerce. La formació ha estat dissenyada amb tots els recursos i eines per tal que cada establiment ho pugui adaptar de forma versàtil a les seves característiques.

Així, s'han previst cursos en diferents camps, entre ells, una formació enfocada i molt pràctica perquè puguin crear projectes de valor per al seu establiment i crear continguts propis per promocionar-se en el món del comerç digital. Els participants coneixeran les diferents opcions de venda online més actuals i que tenen al seu abast, però també aprendran com poden generar fotografies atractives de productes, com donar-se d'alta a les aplicacions de venda online i gestionar tan els estocs d'articles com les comandes i reserves.

Xarxes socials

A més de les noves  plataformes globals d'ecommerce vallenques, el nou projecte també utilitzarà les xarxes socials com a canals cada vegada més importants en l'àmbit del comerç digital. Per això, també s'han programat activitats formatives especialitzades en l'ús de les xarxes socials per fomentar les vendes online i promocionar els comerços de proximitat.

En aquest sentit, s'impartiran cursos específics en l'ús comercial de Facebook, Instagram i Whatsapp Business, així com el disseny i gestió de campanyes publicitàries i de màrqueting per a les diferents xarxes socials per tal d'aprofitar tot el seu potencial com a plataformes de venda online i de ficlelització de clients.