na trentena de treballadors de la residència Alt Camp de Valls, en assemblea, pel traspàs de mans de l'empresa gestora

Els treballadors de la residència Alt Camp recelen del traspàs de la gestió a mans d'una altra empresa

Temen que precaritzarà les condicions laborals d'una trentena d'empleades

El personal sanitari de Valls, novament en peu de guerra. El comitè d'empresa del Pius Hospital recela del traspàs en la gestió de la residència Alt Camp —fins ara gestionada per la mateixa empresa municipal que controla l'hospital.

Temen que desvincular-ho del Pius i passar a mans de la Fundació Vilaniu, un altre organisme municipal especialitzat en l'atenció a la gent gran, precaritzarà les condicions laborals de les empleades, que podrien perdre 300 euros mensuals i 172 hores anuals. A la residència hi treballen 92 persones. El comitè creu que el canvi afectaria la trentena que treballen a primera i segona planta -— geriatria. «L'ajuntament diu que vol endreçar, doncs que ho faci públicament», retreu Robert Rosset, president del comitè.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Des del comitè s'acusa l'Ajuntament d'enganyar presentant la fundació com una entitat pública, quan en realitat es regeix per protocols i conveni laboral privat, segons apunta el comitè. A partir d'aquí, demana a l'equip de govern —format per JxCat i ERC— que, si realment s'aposta per una gestió pública de la sanitat, el Pius passi a l'ICS, la residència Alt Camp a mans de l'ICASS, i el sociosanitari, a GiPPS. «Si no la residència serà un punt i a part, de què havia estat no en quedarà res més que el seu nom», conclou Rosset.

Els treballadors s'han reunit aquest divendres al migdia en assemblea, tant a les portes de la residència com, després, a l'hospital, per debatre aquesta nova situació, i reclamar més reunions amb l'Ajuntament.


Comentaris