El turisme a Valls prové de França

En els darrers 5 anys són gairebé 7.800 turistes d'aquest país els que han visitat la ciutat

Valls seguirà rebent grups de turistes francesos. Així ho ha confirmat aquest dimecres, 3 d’octubre, l’Ajuntament, després de confirmar que l’ens municipal seguirà col·laborant amb les empreses Calafell Evasion i Auriga Serveis Cultural.

En els darrers anys, la capital de l’Alt Camp ha rebut 7.742 francesos. Si durant els anys 2014 i 2015 només 221 i 257 turistes francesos respectivament van visitar Valls; des d’aquell moment les dades han incrementat fins a situar-se al voltant dels 3.000 i 2.000 visitants. Aquest 2018, un miler de turistes arribats de França ja han visitat la ciutat i segons ha confirmat la regidoria de Turisme s’espera que a fins a finals d’any aquest xifra arribi als 2.500 visitants. En aquest sentit, el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, ha recalcat que Valls no és una ciutat turística d’estiu: «som de tardor i hivern quan té lloc la temporada de calçots».

Òscar Peris, regidor de Comerç i Turisme, Jérôme Pouil, Calafell Evasion i Txema Nosas, Auriga Serveis Culturals han presentat la col·laboració de turisme.
Òscar Peris, regidor de Comerç i Turisme, Jérôme Pouil, Calafell Evasion i Txema Nosas, Auriga Serveis Culturals han presentat la col·laboració de turisme. | J.V.

 

Els turistes francesos que visiten la ciutat, la majoria d’edat avançada, es desplacen principalment pels carrers del Barri Antic. La visita guiada que realitzen, i que va a càrrec de l'Oficina Municipal de Turisme, comença al Pati, on es fa una introducció històrica de la ciutat i es recorren els edificis modernistes de la plaça. Els turistes també visiten Capella del Roser i la plaça del Blat, Km0 del fet casteller. Durant el recorregut, els turistes tenen l'oportunitat de visitar l'Església de Sant Joan i acabar al refugi antiaeri de Can Segarra, espai on es projecta l'audiovisual de la guerra civil a la ciutat i es visiten les galeries. Després els grups de turistes francesos disposen de temps lliure per poder fer algunes compres a la ciutat.  


Comentaris