GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Unió Anelles de la Flama debuta a Dinamarca en el 32è Aplec Internacional

45 socis de l'entitat han acompanyat la Mulassa, el Bou Tradicional i el Lleó de Valls en els actes del 48 Timer Festival de Norrebro de Copenhaguen
La Mulassa de Valls a l'esdeveniment. | Albert Oliva

 

La Unió d’Anelles de la Flama de Valls ha aturat per uns dies la seva activitat habitual per traslladar-la a Dinamarca. Des del divendres 26 al dilluns 29 d'abril, 45 socis de la UAF han acompanyat la Mulassa, el Bou Tradicional i el Lleó de Valls en els actes del 32è Aplec Internacional, que enguany s'inclou en el 48 Timer Festival de Norrebro de Copenhaguen. Per a l'ocasió, també s'ha desplaçat fins a la ciutat danesa el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Valls, Marc Ayala.

 

El passat 11 de gener, en l’Assemblea General Ordinària de socis de l’entitat, es va donar a conèixer que l'entitat vallenca ha estat una de les associacions catalanes seleccionades per tal de participar en l'esdeveniment internacional. L’any 2012 va ser la darrera vegada que la UAF va participar en un aplec internacional, quan l’esdeveniment es va celebrar a Budapest. 

 

La cultura popular trenca fronteres. | Albert Oliva

 

La primera de les dues actuacions en què va participar la Unió Anelles de la Flama va ser la cercavila inaugural del divendres 26 d'abril a la tarda. L'endemà dissabte, es va dur a terme la cercavila festiva pels carrers més cèntrics de Copenhaguen que va tenir com a punt culminant l'espectacle 'La Festa Major a Catalunya' de la nit. L'últim dia de l'Aplec, el diumenge 28 d'abril, el bestiari vallenc va participar en la cercavila de comiat i en l'espectacle de cloenda. 

 

Altres colles de la cultura popular catalana del Camp de Tarragona que han estat presents en el 32è l’Aplec són la colla sardanista Tarragona Dansa, la colla castellera dels Xiquets de Tarragona o la Coral Verge del Camí de Cambrils. També hi han pres part l'Agrupació Sardanista Mediterrània Dansa de Figueres, la Banda de música FCSM de Camarles, els Bastoners de Súria, els Cavallets del Patronat del Corpus de Lleida, la Cobla dels Sons Essencials, la Cobla La Principal de l'Escala, la Colla de l'Agrupació de Ball de Gitanes del Vallès, la Colla Sardanista Maig/Xàldiga de Barcelona, la Companyia de Jocs l'Anònima de Berga, els Diables Voliaks d'Oliana, l'Esbart Dansaire de Rubí, la Federació Catalana Joc Tradicional, la Federació d’Escudelles, Ranxos i Sopes històriques, el Foment de les Tradicions Catalanes, els Gegants de Lloret de Mar, els Gegants del Poble Sec de Barcelona, Les Anxovetes i els Nans del Poble Sec de Barcelona.

 

Una cercavila per Copenhague. | Albert Oliva

 

32 edicions de l'Aplec Internacional

L’Aplec Internacional de la Cultura Catalana celebra la seva 32a edició a Copenhaguen, en el marc del 48 Timer FestivalEs tracta d’una celebració itinerant que any rere any s’encarrega de portar la cultura, el folklore i les tradicions catalanes arreu d’Europa i del món, en aquesta ocasió s’emmarcarà en el context del 48 Timer Festival de Norrebro, on la cultura catalana exercirà com a convidada.

 

L’esdeveniment organitzat per l’Associació per a la Difusió del Folklore Adifolk i el Departament de Cultura compta enguany amb la participació d’uns 500 actuants de més de 25 entitats de la cultura popular i tradicional del país. El programa inclou mostres de dansa, gegants, bestiari festiu, bastoners, balls de seguici, castellers, diables, ball folk, capgrossos, havaneres, sardanes, falcons, cobles i corals, i també expressions no festives, com ara jocs i cuina tradicional.

 

Com a tall anecdòtic, aquest és el segon cop que l’Aplec Internacional de la Cultura Catalana se celebra a Copenhaguen: el primer va ser el 2001, en la seva 14a edició.

 

El Lleó i la Mulassa ballant en l'Aplec Internacional. | Albert Oliva

 

PROGRAMA EL 32è APLEC INTERNACIONAL 2019

DIJOUS, 25 ABRIL

15.00 h · Aula UNION KBH: Presentació Oficial del 32è Aplec Internacional Copenhaguen 2019 i inauguració de l’exposició “Món Gegant” de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

 

DIVENDRES 26 D’ABRIL

14.00 h · HUSET-Aj. Copenhaguen: Recepció institucional a Catalunya.

15.00-16.00 h · Den Sorte Plads: Plantada de l'Imaginari festiu de Catalunya. Mostra Jocs Tradicionals.

16.00-16.30 h · Den Sorte Plads: Ballada de Sardanes.

16.30-18.00 h · Den Sorte Plads: Espectacle de benvinguda del 32è Aplec Internacional. Salutació inaugural · Mostra grups folklòrics i foc · Ball folk · Tirabol final.

18.30-19.30 h· Den Sorte Plads/Blågårds Plads: Gran Cercavila.

22.00-23.00 h · Osramhuset: Cantada d’Havaneres.

 

DISSABTE 27 D’ABRIL

10.00-13.00 h · Blågårds Plads: Mostra d’escudelles, ranxos i sopes històriques de Catalunya, i mostra de Jocs Tradicionals.

10.00-12.00 h · Blågårds Plads. Centre cultural STØBERIET: L'Ateneu cultural - espai de xerrades i presentacions.

10.00-11.00 h · Blågårds Plads: Ballada de Sardanes.

12.00-13.00 h · Blågårds Plads: Tastet popular: Ranxo de Vidreres,  Escudella de Castellterçol i Escudella de La Seu d’Urgell.

15.00-16.30 h · Koncert Kirke: Concert coral i banda de música.

16.00 h ·  Blågårds Gade/ Blågårds Plads: Plantada i Cercavila de l'Imaginari festiu.

16.30-17.30 h · Blågårds Plads: Mostra de danses.

17.30-18.30 h · Blågårds Plads: Havaneres i rom cremat.

18.30-21.00 h · Blågårds Plads: Espectacle "Festa Major a Catalunya"

 

Foto de família dels participants en l'aplec. | Cedida

 

DIUMENGE 28 D’ABRIL

10.00-13.00 h · UNION KBH: Mostra de Jocs Tradicionals.

10.30-12.00 h · UNION KBH: L'Ateneu cultural - espai de xerrades i presentacions.

10.30-12.00 h · Sankt Hans Torv: Diada Castellera.

12.00-13.00 h · Sankt Hans Torv: Ballada de Sardanes.

15.00-16.00 h ·Dronning Louises Bro / Sankt Hans Torv: Gran cercavila cultural “Kulturfestival 48 Timer”.

17.00 h ·Sankt Hans Torv: Espectacle de Cloenda 32è Aplec Internacional Copenhaguen 2019.

 

Potser també t'interessa: