Valls acollirà una xerrada sobre salvament marítim al Mediterrani

Tindrà lloc el 26 de setembre a l’Institut d’Estudis Vallencs i està organitzada per la regidoria de Benestar Social

La Sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs serà l’escenari el proper dimecres dia 26 de setembre a les 19.00 hores, d’una xerrada sobre salvament marítim al Mediterrani.

L’acte està organitzat per la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Valls, a través del Pla d'Inclusió i Cohesió Social. El col·loqui porta com a títol ‘Salvament al Mediterrani’ i anirà a càrrec de Guillermo Cañardo, cap de missió i coordinador mèdic de Proactiva Open Arms, organització no governamental i sense ànim de lucre que té com a principal missió rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

Durant la xerrada, els assistents podran conèixer la tasca que es duu a terme des d’aquesta entitat, alhora que es podran sensibilitzar sobre aquesta situació en l’actualitat.

Valls ha destinat 5000 euros dels pressupostos a Open Arms

La Regidoria de Benestar Social ha destinat aquest any 5000 euros dels pressupostos municipals a la Fundació Proactiva Open Arms amb l'objectiu de donar suport a l'entitat en la seva tasca de rescat de persones al Mediterrani, concretament al projecte 'Salvament marítim a la mediterrània central'.

Aquesta ONG de Badalona té com a fita plantar cara a les situacions d'emergència sorgides en els últims temps en el mar. Neix d'una empresa de socorrisme i salvament marítim amb una gran experiència en les costes catalanes. 

La seva principal missió és rescatar del mar a aquelles persones que es veuen llançades a la deriva fugint de guerres, persecució i pobresa amb l'objectiu d'arribar a Europa. S'encarrega de rescatar les persones que han naufragat o estan en perill de naufragi, de proveir-los d'aliments, roba, mantes i atenció mèdica i traslladar-les fins a un port segur. 

El seu compromís passa per la defensa dels drets humans, el dret de tota persona a emigrar, a buscar un futur millor lluny del seu país en conflicte, tal com es recull a la Declaració Universal dels Drets Humà.


Comentaris