Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Un mort i diversos ferits en el descarrilament d'un tren de Rodalies al Vallès Occidental

PORTADES

Les portades d'avui dimarts, 20 de novembre

Valls acollirà una xerrada sobre salvament marítim al Mediterrani

Tindrà lloc el 26 de setembre a l’Institut d’Estudis Vallencs i està organitzada per la regidoria de Benestar Social
Una embarcació de Salvament Marítim. | Arxiu Salvament Marítim

 

La Sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs serà l’escenari el proper dimecres dia 26 de setembre a les 19.00 hores, d’una xerrada sobre salvament marítim al Mediterrani.

 

L’acte està organitzat per la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Valls, a través del Pla d'Inclusió i Cohesió Social. El col·loqui porta com a títol ‘Salvament al Mediterrani’ i anirà a càrrec de Guillermo Cañardo, cap de missió i coordinador mèdic de Proactiva Open Arms, organització no governamental i sense ànim de lucre que té com a principal missió rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

 

Durant la xerrada, els assistents podran conèixer la tasca que es duu a terme des d’aquesta entitat, alhora que es podran sensibilitzar sobre aquesta situació en l’actualitat.

 

Valls ha destinat 5000 euros dels pressupostos a Open Arms

La Regidoria de Benestar Social ha destinat aquest any 5000 euros dels pressupostos municipals a la Fundació Proactiva Open Arms amb l'objectiu de donar suport a l'entitat en la seva tasca de rescat de persones al Mediterrani, concretament al projecte 'Salvament marítim a la mediterrània central'.

 

Aquesta ONG de Badalona té com a fita plantar cara a les situacions d'emergència sorgides en els últims temps en el mar. Neix d'una empresa de socorrisme i salvament marítim amb una gran experiència en les costes catalanes.

 

La seva principal missió és rescatar del mar a aquelles persones que es veuen llançades a la deriva fugint de guerres, persecució i pobresa amb l'objectiu d'arribar a Europa. S'encarrega de rescatar les persones que han naufragat o estan en perill de naufragi, de proveir-los d'aliments, roba, mantes i atenció mèdica i traslladar-les fins a un port segur. 

 

El seu compromís passa per la defensa dels drets humans, el dret de tota persona a emigrar, a buscar un futur millor lluny del seu país en conflicte, tal com es recull a la Declaració Universal dels Drets Humà.

Comentaris