GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tret de sortida a la Festa Major de Sant Joan de Valls

El centre de la ciutat es va omplir de gom a gom aquest dijous al vespre amb la petada de globus i la tronada inaugural

 

La ciutat de Valls ja està immersa en els actes principals de la seva Festa Major de Sant Joan. Després de gairebé una setmana amb activitats festives, ara arriben els dies forts on es concentra el gruix de la programació. 

 

Passades les 17.00 hores, la plaça del Blat començava a bullir de gent aquest dijous. Les famílies amb infants feien acte de presència per lliurar els xumets a l’ós i bescanviar-los per un dolç.

 

Una hora després, el bullici arribava fins al carrer de la Cort. Centenars de persones volien agafar el millor lloc per assistir, més tard, a un dels moments que marquen l’inici de les festes: la sortida de l’àliga al balcó de l’Ajuntament.

 

Prèviament, però, va tenir lloc l’acte institucional dins del consistori amb el ritual de proclamació del Santjoaner 2019, que aquest any ha reconegut la trajectòria de Calçats Alentorn, un obrador històric de Valls que produeix les espardenyes que llueixen gran part dels balladors. En el mateix acte també es van lliurar les sabates als aliguers.

 

A les 19.30, ja que es va produir el moment esperat de la sortida de l’àliga al balcó, sinònim de l’entrada en els dies més ancestrals de la festa patronal vallenca. 

 

Una família de girafes a la plaça del Blat

Seguidament, la veu de Pep Callau narrava el Conte de la Festa Major i apareixia una original proposta a escena: una família de girafes de la companyia de teatre de carrer Xirriquiteula, tot passejant per la plaça. Tot plegat donava pas a la petada de globus i a l’emoció de les famílies assistents.  

 

Una família de girafes a la plaça del Blat de Valls. | Àngel Ullate

 

 

Les campanes de l’església de Sant Joan anunciaven l’inici de la festa a les 20.30 hores, moment també de l’eixordadora tronada a la plaça del Pati, aviada per la Pirotècnia Catalana, de Vimbodí i Poblet, i precedida dels tres morterets d’avís disparats per part del Santjoaner 2019.

 

Ja al vespre, la música regnava a la ciutat amb el concert de músiques d’arrel, El gran circ d’Eric Satie o el concert revetlla amb l’Orquestra Mitjanit.

 

Avui divendres segueixen els actes festius, que podeu consultar en la programació de la Festa Major de Sant Joan de Valls.

 

També et pot interessar: