Imatge del rodatge d'Anod, a Ca Batistó, la casa noble del Museu d'Alcover.

Una producció de videodansa vallenca ha estat seleccionada a dos festivals internacionals

Es tracta de la peça ‘ANOD’, que reflexiona sobre la figura femenina i que ha estat rodada al Museu d’Alcover

DansPXL, productora audiovisual i fotogràfica especialitzada en dansa i arts escèniques establerta a Valls, està d’enhorabona i és que ‘ANOD’, la més nova de les seves produccions de videodansa, ha rebut dues seleccions a festivals internacionals.

La primera d’elles ha estat a la secció experimental de l’Alternative Film Festival de Canadà, on el film ha rebut la categoria de semifinalista. La peça també ha estat seleccionada a Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona. En el marc del certamen on forma part de la Selecció Oficial, 'ANOD' serà projectada a la Filmoteca de Catalunya el proper 16 d’octubre, on opta a diferents premis.

L’obra va ser rodada a les instal·lacions del Museu d’Alcover. La casa senyorial Ca Batistó, contenidor del museu, és un edifici històric totalment reformat i ple de sorpreses, que en aquest cas va ser l’escenari d’una peça dirigida per Marta Arjona i Mei Casabona i protagonitzada per la mateixa Casabona, on ella interpreta el paper de diferents dones amb diversos sentiments i emocions al llarg dels anys.

D’aquesta manera, i amb diferents veus que hi donen forma, es pretén reflexionar i reivindicar la figura femenina i la seva llibertat a la societat. Aquesta és la primera d’una sèrie de produccions que tractaran sobre el tema femení. Una d’elles, ‘Una vida mejor’, s’estrenarà el proper 10 de juliol a l’Institut d’Estudis Vallencs de Valls, on també s’hi podrà veure ‘ANOD’.

A més, el proper 1 de juliol l’equip de DansPXL viatja a Madrid a rodar una nova peça de videodansa amb Mei Casabona.

El paper de la dona, en el rodatge a Ca Batistó

Ca Batistó, al Museu d'Alcover, ha estat l’escenari del videodansa ‘ANOD’. Es mostren així les estances de manera més íntima i recuperant la memòria de la dona que vivia entre parets. L’adoctrinament a què ha estat sotmesa i el rol al qual se l’ha relegada durant temps, al marge dels nous aires de modernitat inherents a l’ascens de la burgesia al poder, són l’argument d’aquesta creació artística, en un clam per trencar estereotips.


Comentaris